Banii pentru citostatice de tip cost-volum s-au terminat, anunță CJAS Brăila

Adisa Codruț / 20 sep 2019 / 19:10
Bani și medicamente
Bani și medicamente

Banii alocaţi pentru achiziţionarea medicamentelor oncologice de tip cost-volum s-au terminat în județul Brăila, după cum a anunțat CJAS. Acestea sunt citostatice mai scumpe şi mai eficiente decât cele clasice. 

Citând o informare a CJAS Brăila, agerpres.ro arată că în acest moment bugetul alocat programelor de sănătate ajunge doar până în luna octombrie, "întrucât în fila de buget primită de la CNAS pe 27.06.2019 s-a alocat credit de angajament iniţial doar pentru trimestrul al III-lea, iar recent, prin fila de buget din 30.08.2019, s-au mai alocat sume pentru încă o lună".

„Se observă că la medicamentele de tip cost-volum oncologice, care sunt medicamente citostatice scumpe şi mai eficiente decât citostaticele clasice, pentru care se încheie contracte separate şi se alocă buget separat de către CNAS, situaţia este mai gravă, întrucât creditul de angajament alocat a fost deja epuizat la începutul lunii. Conform indicaţiilor pe care le avem de la CNAS, prin adresa 21976/12/09/2019 am solicitat suplimentare de credit de angajament pentru acest tip de medicamente, în valoare de 2.000.000 lei, care să ajungă până la finele anului”, se arată în informarea CJAS Brăila.

Aproape 1.500 de bolnavi oncologici în județ

În prezent, în Brăila, sunt 1.465 bolnavi cu afecţiuni oncologice, costul mediu trimestrial pe bolnav tratat fiind de 6.369 de lei, iar numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice care au nevoie de medicamente în baza contractelor cost-volum este de 25, pentru care este necesar un cost mediu trimestrial pe bolnav tratat de 74.078 de lei.

Derularea programelor de sănătate în judeţul Brăila se face prin intermediul a 41 de furnizori de servicii farmaceutice, care au 125 de farmacii cu circuit deschis şi prin cel al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy