Bărbat din Alba în carantină, suspiciune de coronavirus la Iași

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Un bărbat din Alba, reîntors din Italia, a fost pus în carantină. La Iași, o femeie e suspectă de COVID-19.

Carantină, coronavirus. Un bărbat din Alba, recent întors din una din zonele afectate de coronavirus din Italia, a fost pus în carantină într-un salon al Compartimentului de dermatovenerologie din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis și citat de Agerpres. Acesta a acuzat o durere în gât, fără febră.

"Starea de sănătate a pacientului este bună; nu prezintă febră şi alte simptome specifice, ci doar durere în gât. Conform procedurii, i-au fost prelevate probe care vor fi analizate în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş din Timişoara. (...)
La nivelul judeţului Alba, pentru prevenirea eventualelor îmbolnăviri, 118 persoane se află izolate la domiciliu, iar o persoană se află în carantină, în compartimentul de dermatovenerologie din cadrul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Cele 118 persoane în cazul cărora s-a decis izolarea la domiciliu sunt monitorizate, în permanenţă, de către medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba şi nu prezintă niciun fel de simptome specifice. Acestea nu au voie să îşi părăsească domiciliul. Reprezentanţii Poliţiei se asigură că sunt respectate măsurile impuse", susțin cei de la DSP Alba, conform sursei citate.

La Iași, o femeie de 66 de ani, suspectată de noul coronavirus, întoarsă recent de la Milano, a fost adusă la Spitalul de Boli Infecţioase pentru investigaţii medicale de specialitate, arată Agerpres.

"Pacienta este transferată de la Centrul Providenţa. Simptomele pe care le prezintă se înscriu în definiţia de caz. Se vor recolta probe biologice pentru a afla dacă are sau nu infecţie cu acest tip de virus. Abia în cursul zilei de mâine vom avea rezultatul. Noi suntem pregătiţi pentru internarea şi izolarea ei", a precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel