Bebelușul stă treaz noaptea? Inactivitatea poate fi vinovată

Dana Lascu |
Data publicării:
Copii mențin mamele tinere mai ult timp  Foto credit: Michigan State University
Copii mențin mamele tinere mai ult timp Foto credit: Michigan State University

Un nou studiu sugerează că bebelușii care sunt mai puțin activi în timpul zilei dorm mai puțin noaptea, ceva ce proaspeții părinți ar trebui să ia în considerare atunci când caută soluții pentru nopțile lungi și fără somn.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat Michigan sugerează că bebelușii care sunt mai puțin activi în timpul zilei nu dorm bine noaptea. Faptul că din când în când mai trag un pui de somn nu ajută nici el.

De fapt, bebelușii care dorm mai puțin noaptea, dar în timpul zilei au mai multe reprize de somn nu dorm, în total, atât câr ar trebui la vârsta lor. În plus, oboseala acumulată contează semnificativ, indicând un risc potențial pentru obezitate cu debut precoce.

Cercetarea, publicată în jurnalul de specialitate Infant Behavior and Development, este una dintre primele care se concentrează pe legătura dintre comportamentele comune de sănătate, la copii.

Lipsa de somn sau somnul prost, asociate cu obezitatea precoce

Știm că activitatea fizică și somnul se influențează reciproc și sunt puternic asociate cu creșterea, la copii mai mari și adulți", a arătat Janet Hauck, profesor asistent de kineziologie, care este specializată în intervenție motorii la sugari.

Descoperirile noastre sugerează că această asociere ar putea să apară încă de la începutul copilăriei, o perioadă critică de dezvoltare".

Cercetarea lui Hauck se învârte în jurul efectului pe care activitatea fizică, precum statul pe burtică, o are asupra copiilor în timp ce cresc și se dezvoltă. Statul pe burtică este exact asata – timpul în care bebelușii sunt poziționați pe burtă și încurajață să dezvolte abilități motorii (gen ridicarea capului și faptul că se împing în mâini), sub supravegherea părinților.

Deși deocamdată nu avem dovezi că timpul de stat pe burtică afectează în mod direct somnul, el crește activitatea fizică și promovează creșterea în greutate sănătoasă", a spus Hauck. „Deci, părinții care simt că bebelușul lor nu doarme destul, ar putea încerca acest procedeu în timpul zilei pentru a-i crește nivelul de activitate fizică bebelușului lor".

Studiul a analizat 22 de copii sănătoși în vârstă de șase luni și a monitorizat nivelul de activitate fizică și de somn pe care acești bebeluși le au în decurs de 24 de ore. Greutatea și lungimea au fost, de asemenea, măsurate.

Bebelușii care dormeau mai puțin în decurs 24 de ore și aveau cel mai puțin somn noaptea a fost nevoie să fie hrăniți de mai multe ori peste noapte și au fost semnificativ mai puțin activi în timpul zilei", a spus Hauck.

Se îngrașă dar nu cresc

Ea a indicat, de asemenea, că sugarii care au dormit mai mult de 12 ore pe zi au avut un scor mai bun de lungime, în jur de 53%, decât cei care au dormit mai puțin de 12 ore și au cântărit mai mult.

Părinții pot face o prioritate din a-și face bebelușii să doarmă 12 ore, dacă creează o rutină de culcare și se țin de ea", a spus Hauck, într-un material dat publicității de Universitatea de Stat Michigan. „În timp ce micuțul lor este treaz, ei ar trebui să încurajeze activitatea fizică prin interacțiunea cu copilul lor, fie că acesta stă pe podea, și să îl pună să ste ape burtică de mai multe ori pe zi".

Studiul se găsește AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel