Bebeluș mort în urma unei malformații cardiace: opt medici nu au reușit să o identifice

Angela Sabău / 03 sep 2020 / 18:37
Bebeluș, spital
Bebeluș, spital

Un bebeluș care s-a născut cu o malformație la inimă a murit, în timp ce niciunul dintre cei opt medici care l-au consultat nu și-a dat seama ce are.

Un bebeluș de doar șase luni a murit, la Iași, având o malformație la inimă care a rămas neidentificată de medici, deși a fost consultat de opt medici. „L-au tratat de indigestie, în timp ce bebelușul avea probleme la inimă”, scrie Antena 3.
Povestea bebelușului a pornit în momentul în care acesta a avut niște simptome apropiate cu cele ale unei indigestii. Acesta a ajuns în primă fază la un medic generalist, care a pus diagnosticul bebelușului de alergie alimentară. Cu acest diagnostic a fost inițial internat șapte zile într-un spital, acolo unde a primit tratament medicamentos pentru indigestie. 
Părinții au ajuns acasă și au descoperit că starea micuțului nu se ameliora, ba mai mult, se înrăutățea de la o zi la alta așa că au mers în continuare la alți medici pentru investigații alergologice și au contactat nu mai puțin de alți șapte medici pentru a face toate testele în această direcție.
Micuțul a ajuns apoi la spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, acolo unde i s-au făcut mai multe analize, iar atunci au apărut primele suspiciuni de malformație cardiacă și a unei insuficiențe pulmonare. După trei luni, micuțul s-a stins din viață, iar autopsia a demonstrat malformația la inimă.
Părinții nu au spus încă dacă vor face o plângere de malpraxis.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy