Bere contaminată: două persoane au decedat

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Bere
Bere

Două persoane au decedat după ce au consumat, se presupune, bere contaminată cu un produs chimic, utilizat ca antigel. Primul deces s-a produs în 7 ianuarie, iar al doilea, miercuri. Poliția a deschis o anchetă.

Poliţia braziliană anchetează moartea suspectă a două persoane care au consumat bere contaminată cu un produs chimic în statul Minas Gerais (sud-est), au precizat autorităţile locale.

Cea de-a doua victimă, decedată miercuri, face parte dintre cele 18 cazuri suspecte de intoxicare cu dietilen glicol, produs chimic utilizat cel mai adesea ca antigel, în lichidul de frână sau în lichidul de răcire al motorului. Primul deces suspect s-a produs pe 7 ianuarie.

Poliţia civilă din Minas Gerais a arătat că acest produs a fost identificat în trei loturi de bere Belorizontina, produsă de fabrica de bere artizanală locală Backer.

Probe de bere contaminate au fost identificate atât în sticle aflate la domiciliul consumatorilor, precum şi în depozitele fabricii, notază agerpres.ro.

Scandalul a izbucnit la sfârşitul lunii decembrie, când spitalele din Minas Gerais au început să primească pacienţi care prezentau simptome asemănătoare, în special insuficienţă renală sau probleme neurologice.

Potrivit Agenţiei braziliene de supraveghere sanitară ANVISA, dietilen glicolul este un „solvent organic extrem de toxic care provoacă insuficienţă renală şi poate fi mortal dacă este ingerat”.

Ministrul Agriculturii a ordonat suspendarea tuturor operaţiunilor fabricii şi retragerea de la comercializare a tuturor produselor puse pe piaţă începând cu octombrie.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel