Bicarbonatul de sodiu cu miere, beneficii importante. Combinația are rol anticancerigen. Lidia Fecioru: Se iau 30 de zile, câte două lingurițe pe zi

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
bicarbonatul de sodiu cu miere. FOTO: Freepik @NickAlias
bicarbonatul de sodiu cu miere. FOTO: Freepik @NickAlias

Bicarbonatul de sodiu cu miere este un remediu pentru o serie de afecțiuni, precum aciditatea gastrică sau ciupercile și are potențial anticancerigen.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un nou remediu naturist, care poate fi obținut cu ușurință din două ingrediente prezente în bucătăriile noastre.

Acestea poate avea multiple beneficii pentru sănătate, de la potențialul anticancerigen, la vindecarea ciupercilor sau a arsurilor minore.

”Am pregătit bicarbonat cu miere. Amestecăm cantitățile egale, o lingură de bicarbonat, o lingură de miere. Putem face o cantitate mai mare, dar este bine să o facem pentru o zi. Dar se iau 30 de zile, câte două lingurițe pe zi, una dimineață, una seara.

Bicarbonatul ne ajută la echilibrarea pH-ului organismului nostru. Să nu uităm că multe din ciupercile pe care le avem. Cancerul este o boală, nu în sine, dar vine în urma unor ciuperci, a unor infecții, a unor dezechilibre. Pe fondul hiperacidității noastre au loc de înmulțire și aceea ne trezim cu o celulă care a luat-o razna, pentru că este hrănită din aciditatea organismului nostru.

Niciodată să nu mergem pe principiul că a mâncat carne și a făcut cancer, că a fumat și a făcut cancer.

Totul vin epe o hiperaciditate a corpului nostru. Luând această soluție, chiar și fără miere îl putem lua, o linguriță cu bicarbonat cu apă o dizolvăm într-un pahar cu apă și îl bem, în fiecare dimineață, pe stomacul gol este bine să facem acest lucru. Și apoi  ne bem cafeluța și ce mai vrem noi.

Dar în primul rând să atenuăm aciditatea corpului nostru și o să vedem că multe dintre problemele noastre vor dispărea.

Vor dispărea inclusiv ciuperci care ne invadează picioarele, mâinile, unghiile de la mâini. Practic, din interiorul nostru vom duce o luptă crâncenă cu celulele canceroase”,a spus bioenergeticianul Lidia Fecioru la Antena 3 CNN.

În ceea ce privește cura de bicarbonat cu miere aceasta va fi de o lună, cu o pauză de 2-3 luni.

Dacă bicarbonatul cu miere nu este recomandat persoanelor cu diabet, din motive evidente, în cazul apei cu bicarbonat, aceasta poate fi consumată de oricine, inclusiv de persoanele cu ulcer, deoarece spune Lidia Fecioru, ”acesta a fost făcut pe fondul de hiperaciditate. Luând bicarbonat, chiar liniștește, pentru că atenuează hiperaciditatea și ajută la vindecarea ulcerului”.

Vezi și: Manevra Heimlich: cum se face. Ciuhodaru: Creierul începe să se degradeze la 1 minut. La 3 minute leziuni ireversibile, la 5 moarte cerebrală, la 15 moarte

Bicarbonatul de sodiu, alte beneficii

Bicarbonatul de sodiu are multiple întrebuințări în casă, de la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din frigider sau încălțăminte, la lustruit ”argintăria” sau îndepărtat pesticidele de pe coaja legumelor și fructelor.

De asemenea, mai are beneficii și în ceea ce privește sănătatea. Astfel, pe lângă un produs cu potențial anticancerigen, așa cum a explicat Lidia Fecioru, bicarbonatul este potrivit și în alte condiții medicale sau cosmetice.

Bicarbonatul ajută în arsurile de stomac

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la tratarea arsurilor la stomac prin neutralizarea acidului gastric, arată Healthline.

Arsurile la stomac, numite și reflux acid, sunt o senzație dureroasă, de arsură în zona superioară a stomacului, care se poate răspândi în gât.

Deși refluxul acid are multe cauze, acesta apare adesea după ce luați mese mari, beți băuturi carbogazoase sau mâncați alimente grase sau condimentate.

Bicarbonatul de sodiu și boala cronică renală

Persoanele care suferă de boala cronică de rinichi își pierd din funcțiile renale.

Deși mai este nevoie de dovezi, unele studii sugerează că administrarea de suplimente de bicarbonat de sodiu poate îmbunătăți funcțiile renale și încetini progresul bolii cronice de rinichi.

Bicarbonatul calmează aftele bucale

Aftele bucale sunt ulcerații care apar la nivelul cavității bucale, nu sunt contagioase, dar sunt foarte neplăcute pentru persoana care le are.

Deși este nevoie de mai multe dovezi, studiile mai vechi au sugerat că apa de gură făcută cu bicarbonat de sodiu calmează durerile de la nivelul aftelor bucale și grăbesc vindecarea.

Bicarbonatul de sodiu poate îmbunătăți performanța sportivă

Unele studii arată că bicarbonatul de sodiu te ajută să ai performanțe mai mult timp la maxim, în special în timpul exercițiilor anaerobe sau al antrenamentelor de mare intensitate și al sprinturilor.

În timpul exercițiilor de mare intensitate, celulele musculare încep să producă acid lactic, care este responsabil pentru senzația de arsură pe care o ai în timpul antrenamentului.

Acidul lactic scade, de asemenea, pH-ul din interiorul celulelor tale, putând provoca oboseala mușchilor tăi.

Bicarbonatul de sodiu, remediu pentru iritațiile și arsurile pielii

Bicarbonatul de soiu este adesea recomandat pentru calmarea iritațiilor ca urmare a pișcăturilor de insecte. În plus, poate fi potrivit și pentru iritațiile date de arsurile solare.

Mierea, beneficii pentru sănătate

Printre beneficiile pe care le are mierea de albine este necesar să amintim că aceasta are o valoare nutrițională foarte mare, cu un conținut  important de antioxidanți.

Astfel, mierea este extrem de hrănitoare, având 61 de calorii la o lingură și 17 grame de carbohidrați, fără grăsime sau proteine, dar și fără fibre, notează Healthline.

Poate înlocui cu succes zahărul, fiind mult mai sănătoasă decât acesta.

Mierea de albine îmbunătățește sănătatea inimii, prin reglarea tensiunii arteriale, dar și prin îmbunătățirea nivelului de grăsimi din sânge.

Un studiu realizat pe șoareci a arătat că mierea poate proteja inima de stresul oxidativ, cel care duce la afecțiunile cardiovasculare, dar și la ate boli cronice.

Mierea de albine vindecă rănile și arsurile. Mierea de Manuka este considerată cea mai potrivită pentru arsurile minore. În cazul unor arsuri grave este indicat să vă prezentați la medicul specialist și să nu încercați niciun fel de remediu naturist.

Vezi și: Virusuri vechi de milioane de ani, trezite pentru a lupta împotriva cancerului. Este un sistem de alarmă. Ajută sistemul imunitar să țintească tumoarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel