Bilanț West Nile: 30 de decese și 237 de cazuri de infecție

Dana Lascu / 27 sep 2018 / 17:15
Țânțar
Țânțar

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 decese la pacienți cu co-morbidități.

Conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, furnizate de Ministerul Sănătății, de la debutul sezonului 2018, la începutul lunii mai, și până în prezent, au fost înregistrate în România 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, dintre care 25 s-au soldat cu decese la pacienți cu co-morbidități.

Cele mai multe decese – 9 - s-au înregistrat în București s-au înregistrat, 4 în județul Iași, 3 în județul Olt. Alte câte 2 decese au fost consemnate în fiecare din județele Constanța, Dolj și Bihor și câte un deces în județele Alba, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galati, Prahova, Suceava și Teleorman.

22 de cazuri, în ultima săptămână

În ultima săptămână au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, notează oficialii Ministerului Sănătății.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populației să ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mijloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26