Bilanț coronavirus, 2 februarie 2022: Peste 35.000 de cazuri

Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto Pexels
Foto Pexels

A fost transmis numărul cazurilor noi cu SARS-CoV-2.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, la data de 2 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 35.802 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 120 decese, dintre care 13 anterioare. 

Informațiile vor fi detaliate în buletinul informativ de la ora 13.00. Revenim cu bilanțul complet la 13.00!

 

Citește și: Va fi nevoie de a patra doză de vaccin? Raed Arafat răspunde

 

Întrebat dacă vom avea nevoie de doza a patra de vaccin, Raed Arafat a oferit următorul răspuns: „Nu cred că vom ajunge acolo, dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară. La acest moment, la cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra!”

„Probabil, și este o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că, așa cum facem vaccinul anual pentru gripa sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a mai spus Raed Arafat.

„Nu mă pronunț, pentru că nu este domeniul meu în care să fiu foarte aprofundat, să vin să vă dau argumente și tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot să vină și să spună ce cred. Dar, din ce citim și din ce urmărim pe partea științifică, există această posibilitate de vaccinare anuală, sezonieră, dacă devine o infecție endemică, să zicem, sezonieră, care apare în sezon, cum apare gripa sezonieră”, a mai spus, la Digi 24, Raed Arafat.

 

 

Vezi și: Ministerul Sănătății: Persoanele cu simptome COVID să se testeze la cabinetele medicilor de familie

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, reafirmă importanța medicilor de familie în controlul pandemiei.

„În acest context epidemiologic dificil, cu o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare cu SAR-CoV-2, testarea în cabinetele medicilor de familie reprezintă o soluție pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare. Creșterea numărului de persoane testate de catre medicii de familie va scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanță și a direcțiilor de sănătate publică, unde sunt liste de așteptare lungi”, a transmis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel