Bilanț COVID îngrijorător în Marea Britanie: circa 23.000 de îmbolnăviri și 146 de morți

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin COVID-19  FOTO: pixabay
Vaccin COVID-19 FOTO: pixabay

Peste 25.000 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID au fost anunțate luni, 9 august, pe teritoriul Marii Britanii.

În ultimele 24 de ore s-au raportat 23.510 noi cazuri de infectare cu COVID și 146 de decese, arată presa din Marea Britanie. Numărul de decese raportate astăzi este cel mai mare din martie anul curent, mai exact din 12 martie, când au fost înregistrate 175 de cazuri de infectare cu COVID-19. De la începutul pandemiei, 6.117.540 de persoane din Marea Britanie au fost confirmate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 130.503 de persoane au murit din cauza virusului. 

32.250 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID duminică, numărul celor vaccinați cu prima doză fiind de 47.091.889. 137.028 de persoane au primit a doua doză de vaccin, fiind 39.688.566 de persoane vaccinate complet în Marea Britanie. 

Marea Britanie a fost și rămâne în continuare pe lista roșie, astfel că cei care vin din UK în România stau obligatoriu în carantină dacă nu sunt vaccinați. În schimb, UK a pus România pe lista verde, potrivit DC News

Autoritățile din Israel au anunțat că luni au fost testați pozitivi cu infecția COVID peste 6.000 de persoane. Cazuri grave - 400. O statistică similară s-a mai înnregistrat la începutul lunii februarie. În plus, numărul cazurilor grave s-a apropiat de 400. Acestea au dispus de duminică, 8 august, noi măsuri de restricție pentru a limita răspândirea COVID. Măştile sunt din nou obligatorii pentru evenimentele în aer liber cu mai mult de 100 de participanţi şi chiar şi la evenimentele cu mai puţin de 100 de persoane pot participa de acum înainte doar: cei care sunt vaccinaţi; persoanele vindecate; sau persoanele cu un rezultat negativ la testul coronavirus. De asemenea, copiii trebuie să prezinte acum un rezultat negativ al testului. Cabinetul israelian a aprobat aceste măsuri săptămâna trecută. Numărul de noi infecţii cu coronavirus raportate în Israel în decurs de o zi a depăşit deja de mai multe zile la rând pragul de 3.000.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel