Boala cu o mie de fețe despre care părinții știu prea puține

Florina Pop / 11 dec 2020 / 20:34
Meningită  FOTO: pexels.com
Meningită FOTO: pexels.com

Medic de familie și specialist pediatru, Valeria Herdea, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România, a vorbit la Interviurile DC News și Dc Medical despre meningită.

Boala cu o mie de fețe, cum e numită meningita, se poate ascunde în spatele unei febre asociate cu durere de cap, spune medicul de familie Valeria Herdea, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România.

”Dacă vorbim despre impactul bolilor infecțioase severe cum este meningita, lucrurile stau cu totul altfel, dramatic aproape, pentru că în spatele unei dureri de cap asociate cu febră se poate ascunde acest inamic teribil, o boală cu o mie de fețe, care este meningita sau, din păcate, septicemia, și uneori cu o evoluție foarte rapidă, putem pierde pacientul. Cu cât este mai mic, cu atât mai grav. Cam acesta este impactul educației medicale pe care, minimală, noi, practic, ar trebui să o avem din școală, și, sigur, a celei experimențiale”, afirmă medicul Valeria Herdea, la Interviurile DC News și DC Medical.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy