Boala misterioasă care a afectat 44 de oameni. SARS, vehiculat pe rețelele sociale

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pneumonie
Pneumonie

Pe seama unei infecții respiratorii misterioase este pusă îmbolnăvirea a 44 de oameni din China. 11 dintre aceștia sunt în stare critică.

Boala, SARS. Un focar al unei misterioare boli respiratorii – foxnews amintește și de o pneumonie virală – a îmbolnăvit circa 44 de chinezi, 11 fiind în stare critică. Îmbolnăvirile au fost legate de o piață alimentară din orașul Wuhan, din zona Chinei centrale. Reprezentanți ai comisiei de sănătate din orașul menționat de sursa citată susțin că cei 11 sunt ținuți izolat și alte 121 de persoane care au intrat în contact cu acești pacienți sunt sub observație. Simptomele prezentate de pacienții variază de la febră la respirație și infecții pulmonare. Oficialii nu au dat public informații despre ce anume cauzează îmbolnăvirile.

Deși multe cazuri au fost depistate pe piața alimentară, aceasta a fost dezinfectată, două femei din Hong Kong, care au călătorit recent la Wuhan, au fost internate la spital după ce au prezentat simptome de febră și infecție respiratorie sau pneumonie. Însă, autoritățile nu au precizat dacă vreuna ar fi fost în piața alimentară din Wuhan. Organizația Mondială a Sănătății monitorizează situația.

Oficialii din domeniul sănătății din China au declarat că nu există indicii clare despre transmiterea bolii de la om la om. Sunt excluse gripa aviară, gripa comună și adenovirusul.

În schimb, pe rețelele sociale, se discută despre această boală misterioasă și sunt sugerate legături cu sindromul respirator sever acut (SARS). Foxnews mai arată că, în 2003, oficialii chinezi au fost nevoiți să își ceară scuze după ce s-a dezvăluit că au acoperit un focar de SARS săptămâni întregi. Peste 8.000 de oameni au fost infectați și peste 770 au murit după ce s-au răspândit în alte orașe și țări.

Reacții sunt și din țările vecine Chinei. Oficialii din Singapore au declarat că vor începe screeningul pasagerilor care sosesc pe zboruri din Wuhan pentru febră. Și Taiwanul ar fi implementat proceduri similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel