Boli cardiovasculare, diabet, somn: cât trebuie să dormi ca să reduci riscul de moarte timpurie

Angela Sabău |
Data publicării:
Somn
Somn

Bolile cardiovasculare și diabetul sunt factori care cresc riscul de deces timpuriu. Potrivit unui studiu, cu durata de somn potrivită acest risc poate scădea.

Adulții de vârstă mijlocie cu hipertensiune arterială, diabet de tip 2, boli cardiace sau accident vascular cerebral ar putea avea un risc crescut pentru cancer și moarte timpurie atunci când dorm doar mai puțin de șase ore pe zi, potrivit unei noi cercetări a Penn State College of Medicine, publicată în Jurnalul Oficial al Asociației Americane a Inimii.

Cercetătorii au analizat datele a peste 1.600 de adulți între 20 și 74 de ani care au petrecut o noapte în laboratorul de somn. Participanții au fost clasificați în două grupuri ca având hipertensiune arterială în stadiul 2 sau diabet zaharat tip 2 și cu boli cardiace sau accident vascular cerebral.

Dintre cele 512 persoane care au murit, o treime au murit din cauza bolilor de inimă sau a unui accident vascular cerebral și o pătrime parte a murit din cauza cancerului.

Mai puțin somn, risc mai mare de deces timpuriu 

Persoanele care au avut hipertensiune arterială sau diabet și au dormit mai puțin de șase ore au avut de două ori mai mare riscul de a muri de boli de inimă sau accident vascular cerebral.

Persoanele care aveau boli cardiace sau accident vascular cerebral și au dormit mai puțin de șase ore au avut de trei ori riscul crescut de a muri de cancer.

Riscul crescut de deces timpuriu pentru persoanele cu hipertensiune arterială sau diabet a fost neglijabil dacă au dormit mai mult de șase ore.

Studiul nostru sugerează că realizarea unui somn normal poate fi protector pentru unele persoane cu aceste afecțiuni și riscuri de sănătate”, a declarat autorul studiului principal Julio Fernandez-Mendoza, profesor asociat de psihiatrie la Colegiul de Medicină și psiholog la Centrul de Cercetare și Tratament al Somnului al Penn State Health Milton S. Hershey Medical Center. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a examina dacă îmbunătățirea și creșterea duratei somnului prin terapii medicale sau comportamentale poate reduce riscul de deces timpuriu.

Potrivit American Heart Association, aproximativ 45% din populația Statelor Unite are hipertensiune arterială în stadiul 2 și / sau diabet de tip 2, în timp ce alte 14% au boli de inimă sau accident vascular cerebral.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel