Alimentele toxice, ce sunt. Cum recunoaștem alergiile alimentare. Cum te poate omorî shaorma. Leru: Produc o reacție severă
Alimentele toxice sunt cele care în cazul unor persoane pot provoca alergii alimentare.
Cercetătorii au descoperit ce anume declanșează reacții alergice la banalele creme pe care le folosesc femeile. I-au spus ”veriga lipsă moleculară”.
Reacții alergice, creme. Cercetătorii au aflat ce anume cauzează reacțiile alergice la cremele populare ale pielii, ceea ce ar putea ajuta la găsirea de soluții împotriva erupțiilor cutanate, mâncărimii ochilor și umflăturilor faciale. A fost supranumită „veriga lipsească moleculară".
Oamenii de știință au plecat de la idea că o femeie obișnuită folosește 12 produse cosmetice pe zi, adică inră în contact cu aproximativ 168 de substanțe chimice diferite. Iar pe măsură ce aceste produse devin din ce în ce mai frecvente, oamenii de știință au observat că dermatita de contact - un fel de reacție alergică care provoacă o piele roșie, mâncărime, care atinge anumite substanțe – a crescut, potrivit dailymail.co.uk.
Coautorul principal al studiului, profesorul David Branch Moody de la divizia de Reumatologie, Inflamație și Imunitate la Brigham și Women's Hospital, SUA, spune că compușii găsiți în cremele de piele și alte produse cosmetice pot provoca ACD (dermatită de contact alergică). Iar această afecțiune se află în creștere, în special în țările industrializate. "Motivele exacte rămân însă neclare. Majoritatea alergiilor care implică celulele T sunt atribuite unor proteine sau antigene peptidice produse sintetic care pun în mișcare sistemul imunitar", mai arată sursa citată.
Experimentele din cadrul cercetătorii au arătat că o proteină cheie, numită CD1a, se găsește în celulele imune care formează stratul exterior al pielii umane. Aceasta oferă oamenilor de știință speranță de a dezvolta medicamente care blochează recțiile nedorite. Experimentele au arătat că se leagă direct de alergeni sau iritanți, care se găsesc în produsele de îngrijire personală - declanșând celulele T ale sistemului imunitar.
Primul autor al studiului, medicul Sarah Nicolai, cercetător în Medicină la Brigham, a expus celulele T la mai multe materialele folosite în clinicile de alergii. A sesizat răsunsuri la anumite substanțe, inclusiv balsamul din Peru - utilizat pe scară largă în produsele cosmetice și pastele de dinți. Au mai observat și ingredientele din uleiul de copac - benzoatul de benzil și cinamatul de benzil - care au fost direct responsabile de stimularea reacției alergice.
În experimentele făcute au inclus farnesolul - un alcool utilizat într-o serie de produse, inclusiv deodorante, creme anti-îmbătrânire, geluri de duș și șampoane. Analizele cercetătorilor de la Universitatea Monash, Melbourne, au evidențiat farnesolul și că se combină cu proteina CD1a pentru a distruge grăsimile din sânge care apar în mod natural. Asta face proteina mai vizibilă pentru celulele T - ajutând la activarea lor. Cercetătorii continuă studiul vrând să afle dacă pacienții au în mod obișnuit celule T care recunosc molecule precum farnesolul.
Alimentele toxice sunt cele care în cazul unor persoane pot provoca alergii alimentare.
Alergiile și intoleranța alimentară, cum se manifestă fiecare și cum se pot trata.
Alergia bizară pe care o poți face din cauza unor obiecte banale precum papuci, haine sau chiar mâncarea.
Un bol cu sare plasat pe pervazul ferestrei te scapă de o problemă enervantă care, de altfel, îți poate afecta sănătatea.
Care e primul simptom al rinitei alergice, când apar alergiile de obicei și ce este polipoza nazală, complicația alergiilor.
Primăvara vine cu alergiile la polen. Cum facem diferența între acestea și virozele respiratorii.
Ce trebuie să știi despre mușcăturile de purici. Au o particularitate după care le poți recunoaște.
Un nou strat de praf saharian a acoperit o bună parte din țară. Acesta poate provoca neplăceri unor categorii de persoane.
Telefoanele sunt un magnet pentru alergeni. Asta înseamnă că ați putea dezvolta anumite alergii din cauza celui mai utilizat obiect.
Balonarea frecventă poate fi semnul acestei afecțiuni extrem de răspândite care nu are tratament, ci poate fi doar ameliorată.
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.
Alergiile sunt o problemă din ce în ce mai severă care ne pot afecta în orice sezon, la orice vârstă.
Prezentatorul TV Răzvan Fodor spune că astmul l-a făcut să treacă prin momente teribile.
Alergiile pot fi o sursă majoră de disconfort nocturn, afectând calitatea somnului și lăsându-te epuizat în timpul zilei.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
Alcoolul poate provoca o alergie ciudată la anumite alimente.
Care e diferența dintre COVID-19 și alergii. Cum deosebești simptomele.
Alergiile sunt frecvente la începutul primăverii. Dar de ce unele persoane nu au nicio problemă din cauza polenului.