
Singapore a imunizat cu ambele doze peste 80% din populația sa.
Singapore a inoculat cu schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 peste 80% din populaţia sa de 5,7 milioane de locuitori, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii din această ţară, care a devenit statul cu cea mai ridicată rată de vaccinare din lume şi care se pregăteşte pentru o nouă etapă de relaxare a restricţiilor antiepidemice, informează Reuters.
"Am depăşit încă un prag important, după ce 80% din populaţia noastră a primit schema completă de vaccinare bazată pe două doze", a declarat ministrul Sănătăţii din Singapore, Ong Ye Kung, într-un mesaj publicat pe Facebook.
Această performanţă conferă micului stat-insular din Asia statul de ţară care deţine cea mai mare rată de vaccinare cu schemă completă împotriva COVID-19 din lume. Autorităţile din Singapore au anunţat că vor adopta o serie de măsuri suplimentare de relaxare a restricţiilor antiepidemice după atingerea pragului de 80% de vaccinare a populaţiei naţionale cu schemă completă, potrivit Agerpres.
Peste 60% din populaţiei Germaniei a primit schema completă de vaccinare împotriva COVID. Aproximativ 50 de milioane de persoane (60,1% din populaţie) a primit a doua doză de vaccin, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii. Aproape 65% din populaţie (54 de milioane de persoane) a primit cel puţin o doză. Conform datelor furnizate de minister, vineri au fost administrate 213.092 de vaccinuri în Germania. Landul Bremen este pe primul loc la rata vaccinării, 74,7% dintre locuitorii săi primind deja cel puţin o doză, iar 70,2%, schema completă.
De cealaltă parte, landul Saxonia are cea mai mică rată de vaccinare din ţară - numai 54,8% din populaţie a primit cel puţin o doză, iar 51,4%, schema completă. "Fiecare vaccinare ne ajută să trecem împreună prin toamnă şi iarnă", a scris sâmbătă pe Twiter ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, potrivit Agerpres.
Comisia Permanentă de Vaccinare (STIKO) din Germania a recomandat luni, 16 august, vaccinarea anti-COVID-19 începând cu vârsta de 12 ani, în condiţiile în care până acum recomanda în general vaccinarea după 16 ani. Instituţia notează într-un comunicat că şi-a schimbat părerea pe baza noilor evidenţe ştiinţifice, care confirmă că "avantajele vaccinării depăşesc riscurile unor efecte secundare foarte rare". "Aceste recomandări doresc în primul rând protejarea directă a copiilor şi a adolescenţilor", precizează STIKO.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-