COVID-19: Ce efect ar putea avea interferonul în eliminarea virusului
Interferonul ar putea fi folosit în tratamentul împotriva COVID-19, după ce unele studii arată că poate îmbunătăți eliminarea virusului din organism.
Interferonul ar putea fi folosit în tratamentul împotriva COVID-19, după ce unele studii arată că poate îmbunătăți eliminarea virusului din organism.
Stare de alertă: Noi reguli sunt valabile după 15 mai. Spre exemplu, masca trebuie OBLIGATORIU purtată în anumite condiții. Iată care:
Ieri, Viorel Cataramă a primit rezultatul testului rapid pentru COVID-19. Astăzi, OK Medical a făcut anunțul testului PCR, care este cel mai precis.
Alte trei decese au fost înregistrate la persoane care erau infectate cu noul coronavirus. Bilanțul total a ajuns la 1.056.
Profesorul Alexandru Rafila crede că la anul, pe vremea aceasta, va exista un vaccin împotriva COVID-19.
Prof dr Adrian Streinu-Cercel a explicat că apariția pandemiilor, nu doar cea de acum, ci toate, se datorează unui factor comun.
Anca Buzoianu, prima femeie rector UMF din România, spune, într-un interviu pentru DC Medical, că solidaritatea este lecția pe care ne-o dă pandemia COVID-19.
COVID-19: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că s-au înregistrat noi decese în România în rândul celor infectați cu coronavirus.
Mai mult de jumătate dintre cadrele medicale din Mureș care au fost depistate pozitiv la noul coronavirus au fost declarate vindecate.
O aplicație de pe telefonul mobil ar putea depista boala Covid-19, folosind microfonul pentru a identifica zgomotele specifice bolii, în timpul respirației.
Pandemia de Covid-19 provoacă stres și tulburări mintale, arată un studiu al ONU care a fost dat publicității.
Până astăzi, 14 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
OK Medical a făcut public rezultatul testului rapid anticorpi IgG si IgM al omului de afaceri Viorel Catarama
Încă 10 persoane care au fost infectate cu noul coronavirus și-au pierdut viața. Majoritatea aveau și alte afecțiuni.
Oficialii din domeniul sănătății analizează un sindrom inflamator rar și cum ar putea afecta copiii în timpul pandemiei de coronavirus.
Coronavirusul ar putea rămâne în aer mai mult de 8 minute după ce vorbește o persoană care nu poartă mască.
OMS avertizează că este posibil ca noul coronavirus să nu poată fi ținut sub control decât peste 4-5 ani și că virusul ar putea să nu dispară niciodată.
Raed Arafat crede despre evoluția pandemiei că „sunt semne pozitive”, dar încă nu e totul perfect și nu putem spune că virusul a dispărut.
Cappuccino, latte sau expresso scurt, cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Dar cât este de bună pentru sănătate?
Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, s-a arătat mirat de un fenomen observat zilele acestea legat de COVID-19.
Ordonanța Militară nr. 12 care prevede scoaterea din caranatină a orașului Suceava și a comunelor limitrofe a fost publicată în Monitorul Oficial.
Directorul unei unități medicale din Ocna Mureș a fost demis în urma unor nereguli descoperite. 5 cadre medicale și 11 pacienți din acea unitate au COVID-19.
Carantina din orașul Suceava și comunele din apropiere a fost ridicată miercuri, 13 mai, prin ordonanța militară numărul 12.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că depresia și anxietatea vor continua să afecteze oamenii și după ce pandemia de COVID-19 se va sfârși.
CORONAVIRUS Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că încă 20 de decese au fost înregistrate în România.
O companie aeriană mulțumește personalului medical oferindu-i gratuit 100.000 de bilete.
O singură persoană din Iași a donat plasmă necesară pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.
Aproape jumătate dintre pacienții din Botoșani care au fost infectați cu COVID-19 s-au vindecat.