Cum să scapi de grăsimea de pe burtă. Flavia Lazaroni: Vei slăbi fără efort

Cum să scapi de grăsimea de pe burtă. Dr. Flavia Lazaroni a explicat ce nu trebuie să mănânci dacă te confrunți cu kilogramele nedorite.
Grăsimea viscerală este un tip de grăsime corporală care înconjoară organele interne din jurul abdomenului. Este diferită de grăsimea subcutanată, care se găsește sub piele. Grăsimea viscerală poate fi periculoasă pentru sănătate, deoarece poate crește riscul de boli grave precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și chiar cancerul.
Aceasta se datorează faptului că grăsimea viscerală este activă metabolic și poate elibera substanțe chimice inflamatorii în corp, ceea ce poate afecta funcționarea normală a organelor. Reducerea grăsimii abdominale și menținerea unei greutăți sănătoase este importantă pentru reducerea riscului de complicații de sănătate asociate cu grăsimea viscerală.
Cum să scapi de grăsimea de pe burtă
Alimentele la care să renunți pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă - FOTO: Freepik
Specialistul în psiho-nutriție, drd. Flavia Lazaroni, a explicat ce trebuie să facem pentru a scăpa de grăsimea abdominală și cea viscerală, care sunt adesea asociate cu riscuri crescute pentru sănătate. Aceasta a evidențiat 10 alimente care ar trebui eliminate din dieta pentru a atinge acest obiectiv.
"10 alimente pe care trebuie să le elimini din dieta ta dacă vrei să pierzi din grăsimea abdominală și grăsimea viscerală în exces, adică acea grăsime care îți înconjoară ficatul, inima și rinichii.
Grăsimea viscerală este acea grăsime foarte periculoasă din cauza insulinei. Această insulină pe care pancreasul o păstrează din cauza faptului că avem un exces de zahăr în sânge, va transforma acest exces de zahăr în exces de grăsime, care neavând unde să se depoziteze, se va depozita în jurul viscerelor, adică în zona abdominală.
Prin urmare, pentru a scăpa de această grăsime în exces trebuie să eliminăm:
- berea. Este băutura cu cel mai mare indice glicemic
- cartofii, în special cartofii fulgi sub formă de chipsuri, cartofii instant, dar și cartofii prăjiți
- făina albă, prin urmare toate tipurile de pâine, biscuiți, prăjituri, cam tot ce conține făină albă
- derivații din porumb, cum ar fi amidonul de porumb
- orezul lipicios, orezul gătit rapid, fulgii din orez, biscuții din orez
- prijiturile de orice fel
- zahărul alb, bomboanele, caramelele
- băuturile dulci și carbogazoase, dar și energizantele
- curmalele și stafidele. Au un conținut foarte mare de fructoză.
Dacă vei elimina aceste alimente din dieta ta, nu numai că vei slăbi, vei reduce grăsimea abdominală și grăsimea viscerală în exces, dar vei slăbi fără efort din toate zonele corpului", a explicat drd. Flavia Lazaroni, specialist acreditat psiho-nutriție, pe pagina sa de Facebook.
De ce este periculoasă grăsimea viscerală
Grăsimea viscerală este considerată periculoasă, deoarece este asociată cu bolile metabolice, cele cardiovasculare și chiar cancerul. Grăsimea viscerală este strâns legată de rezistența la insulină, o condiție în care celulele corpului devin mai puțin receptive la acțiunea insulinei, hormonul care reglează nivelurile de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la diabetul de tip 2, o afecțiune cronică care implică niveluri ridicate de zahăr în sânge.
Excesul de grăsime viscerală este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, inclusiv boala coronariană și accidentul vascular cerebral. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea viscerală poate influența nivelurile de colesterol și poate promova inflamația în corp, ambele fiind factori de risc pentru afecțiunile cardiovasculare.
Există dovezi care sugerează că grăsimea viscerală este asociată cu un risc crescut de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul colorectal și cancerul de sân.
Grăsimea viscerală este, de asemenea, asociată cu o serie de alte afecțiuni de sănătate, inclusiv apneea de somn, durerile de spate și complicațiile asociate sarcinii.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Generația Z, cea mai sănătoasă. Dr. Lygia Alexandrescu: Au cel mai corect comportament alimentar
Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Un studiu demontează tot ce știam despre ouă. Nu doar că NU dăunează inimii, dar pot prelungi viața
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
Transplantul cu celule stem, tratament potențial pentru diabet
Acest tratament poate vindeca diabetul în mai puțin de trei luni. Nu mai este nevoie de administrarea insulinei.
Diabetul, inversat. Comutatorul care permite pancreasului să producă insulină
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
E466: aditivul ascuns în alimente care distruge intestinul. Cum ne afectează sănătatea. Reacțiile variază de la o persoană la alta
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Uleiul de floarea soarelui, riscuri pentru sănătate. Dr. Ancuța Leonte: Nu-l recomand sub nicio formă. Crește riscul de inflamație
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Diabetul de tip 2 poate fi inversat fără medicamente. Studiu: Până la 80% dintre pacienți au scăpat de boală doar pentru că au slăbit
Diabet de tip 5: recunoscut oficial! Pancreasul tău poate fi prea mic și nici nu știai
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Un instrument low-cost ar putea revoluționa tratamentul diabetului de tip 2
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.