Cum să scapi de grăsimea de pe burtă. Flavia Lazaroni: Vei slăbi fără efort
Cum să scapi de grăsimea de pe burtă. Dr. Flavia Lazaroni a explicat ce nu trebuie să mănânci dacă te confrunți cu kilogramele nedorite.
Grăsimea viscerală este un tip de grăsime corporală care înconjoară organele interne din jurul abdomenului. Este diferită de grăsimea subcutanată, care se găsește sub piele. Grăsimea viscerală poate fi periculoasă pentru sănătate, deoarece poate crește riscul de boli grave precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și chiar cancerul.
Aceasta se datorează faptului că grăsimea viscerală este activă metabolic și poate elibera substanțe chimice inflamatorii în corp, ceea ce poate afecta funcționarea normală a organelor. Reducerea grăsimii abdominale și menținerea unei greutăți sănătoase este importantă pentru reducerea riscului de complicații de sănătate asociate cu grăsimea viscerală.
Cum să scapi de grăsimea de pe burtă

Alimentele la care să renunți pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă - FOTO: Freepik
Specialistul în psiho-nutriție, drd. Flavia Lazaroni, a explicat ce trebuie să facem pentru a scăpa de grăsimea abdominală și cea viscerală, care sunt adesea asociate cu riscuri crescute pentru sănătate. Aceasta a evidențiat 10 alimente care ar trebui eliminate din dieta pentru a atinge acest obiectiv.
"10 alimente pe care trebuie să le elimini din dieta ta dacă vrei să pierzi din grăsimea abdominală și grăsimea viscerală în exces, adică acea grăsime care îți înconjoară ficatul, inima și rinichii.
Grăsimea viscerală este acea grăsime foarte periculoasă din cauza insulinei. Această insulină pe care pancreasul o păstrează din cauza faptului că avem un exces de zahăr în sânge, va transforma acest exces de zahăr în exces de grăsime, care neavând unde să se depoziteze, se va depozita în jurul viscerelor, adică în zona abdominală.
Prin urmare, pentru a scăpa de această grăsime în exces trebuie să eliminăm:
- berea. Este băutura cu cel mai mare indice glicemic
- cartofii, în special cartofii fulgi sub formă de chipsuri, cartofii instant, dar și cartofii prăjiți
- făina albă, prin urmare toate tipurile de pâine, biscuiți, prăjituri, cam tot ce conține făină albă
- derivații din porumb, cum ar fi amidonul de porumb
- orezul lipicios, orezul gătit rapid, fulgii din orez, biscuții din orez
- prijiturile de orice fel
- zahărul alb, bomboanele, caramelele
- băuturile dulci și carbogazoase, dar și energizantele
- curmalele și stafidele. Au un conținut foarte mare de fructoză.
Dacă vei elimina aceste alimente din dieta ta, nu numai că vei slăbi, vei reduce grăsimea abdominală și grăsimea viscerală în exces, dar vei slăbi fără efort din toate zonele corpului", a explicat drd. Flavia Lazaroni, specialist acreditat psiho-nutriție, pe pagina sa de Facebook.
De ce este periculoasă grăsimea viscerală
Grăsimea viscerală este considerată periculoasă, deoarece este asociată cu bolile metabolice, cele cardiovasculare și chiar cancerul. Grăsimea viscerală este strâns legată de rezistența la insulină, o condiție în care celulele corpului devin mai puțin receptive la acțiunea insulinei, hormonul care reglează nivelurile de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la diabetul de tip 2, o afecțiune cronică care implică niveluri ridicate de zahăr în sânge.
Excesul de grăsime viscerală este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, inclusiv boala coronariană și accidentul vascular cerebral. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea viscerală poate influența nivelurile de colesterol și poate promova inflamația în corp, ambele fiind factori de risc pentru afecțiunile cardiovasculare.
Există dovezi care sugerează că grăsimea viscerală este asociată cu un risc crescut de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul colorectal și cancerul de sân.
Grăsimea viscerală este, de asemenea, asociată cu o serie de alte afecțiuni de sănătate, inclusiv apneea de somn, durerile de spate și complicațiile asociate sarcinii.
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
Diabetul pe bază de stres: legătura dintre nivelul de cortizol și dificultatea de a menține o glicemie stabilă
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
EXCLUSIV Educația nutrițională, esențială. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Farfuria corectă trebuie aplicată
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
EXCLUSIV Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Superbacteriile, în creștere. Diabetul contribuie la evoluția rezistenței la antibiotice
Obezitatea: o alegere sau o boală? Adevărul neplăcut despre obezitate
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
HPH-15, tratamentul inovator pentru diabet. Efecte mai bune decât tratamentul clasic
Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
EXCLUSIV Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
Sulforafanul, compusul din broccoli care previne diabetul. Ar putea fi potențial tratament pentru diabetul de tip 2
EXCLUSIV Ce trebuie să știi despre mici și sarmale. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Obiceiurile alimentare se schimbă greu
Potrivit unui studiu, până în 2050 jumătate dintre adulți vor fi supraponderali sau obezi: Un eșec social monumental
Cinci semne ale diabetului. Apar devreme. Detaliile la care să fii atent
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
EXCLUSIV Peștele, pastila naturală de Omega-3. Dr. Lygia Alexandrescu: Efect cardioprotector. Scade colesterolul și trigliceridele
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
