EXCLUSIV Câte ouă este recomandat să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Să nu ne întindem la mai mult

De ce este important să fim atenți la cantitatea de ouă consumate?
În prag de sărbătoare, din punct de vedere culinar, multe gospodării se pregătesc pentru tradiționala masă de Paște. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de modul în care consumăm aceste bucate pentru a ne menține sănătatea.
Potrivit Ligiei Pop, nutriționist și autoare a 8 cărți, cheia este să mâncăm cu măsură, chiar și atunci când vine vorba de ouăle de Paște. În loc să exagerăm cu consumul, este recomandat să ne limităm la 2-3 ouă în zilele de sărbătoare, pentru a evita suprasolicitarea sistemului digestiv.
”Important este să mâncăm cu măsură. Nu fiecare ou ciocnit trebuie și mâncat imediat. În zilele de Paște, 2-3 ouă eu zic că sunt ok, să nu ne întindem la mai mult”, ne-a spus Ligia Pop, în exclusivitate pentru DC Medical.
foto: Freepik@alphacell
De ce este important să fim atenți la cantitatea de ouă consumate?
Ligia Pop ne explică că fiecare persoană are un sistem digestiv diferit, iar unii pot fi mai sensibili decât alții la consumul de ouă sau la alimente care au stat la temperatura camerei timp îndelungat. Prin urmare, este esențial să fim conștienți de propriile noastre nevoi și să nu exagerăm cu consumul de ouă, mai ales în condițiile în care acestea nu sunt depozitate corect.
Un alt aspect important pe care îl subliniază nutritionistul este modul în care păstrăm ouăle. Este recomandat să le ținem la rece, pentru a preveni creșterea bacteriilor și pentru a menține prospețimea. Astfel, reducem riscul de a dezvolta probleme digestive asociate cu consumul de alimente alterate.
”Depinde de la persoană la persoană, fiindcă sistemul digestiv diferă de la unii la alții și unele persoane chiar nu au probleme, dar altele chiar au probleme digestive, dacă consumă ouă care stau la temperatura camereu sau sunt fierte de 4 zile. Le ținem în condiții bune, peste noapte nu le ținem la căldură, căutăm să le punem la rece”, ne-a mai spus nutriționistul
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Cum a reușit Andreea Mantea să scape de kilogramele nedorite
Videocapsula digestivă, investigație modernă, dar cu indicații limitate. Dr. Răzvan Iacob: Trebuie administrată cu mult discernământ
Oxigenul: leac sau pericol? Cum devine, paradoxal, armă împotriva bolilor grave
Congelarea ovocitelor, cheia fertilității după 35 de ani. Dr. Lucia Luchian: Procedură simplă
Educația pentru sănătate în școli, esențială. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb): Este viitorul acestei țări. Semn de responsabilitate
Așa se tratează cancerul! Țintește direct locul unde a fost tumora
Urgențe urologice: semnele care cer intervenție imediată. Dr. Bogdan Pârlițeanu explică
Accesul echitabil la servicii medicale, o problemă de sistem. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb): Există angajamentul de a crește finanțarea
Lucrul nespus despre tratamentul post-AVC. Ioana Milea: Cum să accept la 26 de ani ideea de moarte?
Al patrulea transplant hepatic reușit la SANADOR. Dr. Dragoș Romanescu: Cel mai complex. Recuperare rapidă
Bolile inflamatorii intestinale, afecțiuni sistemice cu impact digestiv, hepatic și cutanat. Dr. Răzvan Iacob: Inflamația digestivă să fie stăpânită
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
Manifestul DCNews, DCMedical și ARGUMENT susținut din Cluj, pentru o Românie în care sănătatea nu este un lux, ci o necesitate
Tratamentul pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: Se injectează această substanță
Leziunile premaligne, tratamente post-excizie. Dr. Beatrice Anghel: Se alarmează
Limfedemul, complicația ascunsă după operația de cancer mamar. Ramona Schenker: Invalidantă pentru paciente
Biopsia lichidă, rol în diagnosticul și supravegherea dinamică a cancerului
Ce nu ți-a spus nimeni despre biopsia clasică. Adevărul care te va surprinde.