De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Dr. Răzvan Vintilescu: Pare neplăcut. Rușinos
De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Ce ascunde, de fapt, textura scaunului despre starea ta de sănătate.
Cercetătorii au creat o metodă prin care pot depista proteinele din secară ajutând producătorii să îndeplinească cerințele privind produsele alimentare.
Metodă, gluten. Dacă pentru unii dietele fără gluten sunt un trend, pentru cei ce suferă de boala celiacă, evitarea glutenului e o necesitate.
Cercetătorii de la American Chemical Society au dezvoltat o metodă de detectare a proteinelor din secară, care i-ar ajuta pe producătorii de alimente să îndeplinească cerințele de reglementare pentru cererile „fără gluten" privind produsele alimentare.
Deși există abordări bazate pe spectrometrie de masă care detectează proteinele de gluten specifice grâului și orzului, cercetătorii americani au vrut să identifice glutenul și alte proteine dintr-un bob de secară, mai puțin studiat.
Ca să-și dezvolta metoda, au luat 20 de soiuri de secară din 12 țări diferite, le-au măcinat și tratat cu o soluție care extrage selectiv proteinele de gluten. Cu ajutorul spectrometriei de masă au identificat și cuantificat peptide sau fragmente de proteine din fiecare probă, potrivit sciencedaily.
Autorii studiului au identificat șase peptide la toate soiurile de secară, dar nu la alte boabe. Le-au regăsit și în mai multe făinuri comerciale analizate, cereale pentru micul dejun și gustări. Au detectat cele șase peptide de secară în toate alimentele care conțineau secară ca ingredient marcat. Au descoperit că un eșantion de făină de grâu a fost contaminat cu aproximativ 2% secară, iar un eșantion de cereale pentru micul dejun conținea urme de secară care nu apăreau pe lista ingredientelor.
Cercetătorii spun că markerii peptidici specifici secarei îi vor completa pe cei deja dezvoltați pentru grâu și orz.
Studiul a fost publicat în Journal of Proteome Research. Îl găsiți AICI.
De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Ce ascunde, de fapt, textura scaunului despre starea ta de sănătate.
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Asta îți schimbă totul în sănătatea intestinului. Descoperirea care te va surprinde complet. Reface flora intestinală.
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
Circuitul mortal prin care tumorile își alimentează creșterea. Duce la extinderea necontrolată a celulelor.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Alimentele care îți atacă intestinul. În doar două zile îl afectează complet.
Aceste trei semne banale de pe mână îți arată că ai probleme grave cu ficatul. Indică o degradare severă a acestuia.
Acest supliment alimentar ar putea ajuta la repararea ficatului, iar beneficiile sunt importante.
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Cum arată sângele din scaun și ce poate cauza prezența sângelui în scaun? 7 cauze care provoacă sânge în scaun.