Suplimentele alimentare, asociate cu riscuri hepatice. Pot duce la mari probleme de sănătate
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Cercetătorii au descoperit cum o activare directă a receptorilor de leptină din tulpina creierului reglează conținutul de grăsime al ficatului.
Hormon, obezitate, ficat. Cercetători de la Universitatea de Medicină din Viena au observat în urma testelor pe rozătoare că o activare directă a receptorilor de leptină din tulpina creierului reglează conținutul de grăsime al ficatului prin intermediul unui mecanism vagal.
„Leptina protejează împotriva unui ficat gras prin transmiterea unui semnal pe o axă a ficatului creier-vag și deci animă ficatul pentru a exporta grăsimea. La persoanele cu obezitate, leptina nu ajunge la creier în cantități suficiente pentru a transmite semnalele necesare ficatului pentru exportul de trigliceride", detaliază cercetătorul principal Thomas Scherer de la Divizia de Endocrinologie și Metabolizare la Universitatea de Medicina din Viena, citat de medicalxpress.
Potrivit sursei citate, nervul vagal conectează creierul cu diferite organe și reglează metabolismul. Iar conectarea leptinei la receptori exprimată în tulpina creierului sau, mai exact, în complexul vagal dorsal, determină activarea nervului vagal și creșterea exportului de trigliceride hepatice (grăsimi alimentare) și reducerea sintezei grăsimii din carbohidrați în ficat.
„Acest lucru se datorează activării neuronilor din tulpina creierului. Aceste constatări oferă noi abordări pentru combaterea bolii hepatice grase non-alcoolice, care apare adesea în legătură cu obezitatea. Rezultatele au fost publicate în Nature Communications", mai precizează sursa citată.
Leptina constituie un hormon produs de țesutul adipos și este implicat critic în controlul apetitului și al satisfacției foamei. Leptina trece bariera sange-creier/hemato-encefalică și semnalează creierului cât de multă masă de grăsime este disponibilă în organism.
Persoanele care suferă de obezitate sau de boala ficatului gras au, de regulă, niveluri ridicate de leptină circulante datorită creșterii masei de grăsime corporală. Iar semnalul de leptină care ajunge în creier poate fi limitat datorită rezistenței la leptină.
Oamenii de știință austrieci susțin că un posibil punct de plecare pentru viitoarele terapii ar fi administrarea directă a leptinei în creier printr-un spray nazal sau prin abordări farmacologice care restabilesc sau îmbunătățesc la leptină a creierului.
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Aceste trei semen care apar pe piele pot indica boala ficatului gras.
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Acest supliment alimentar ar putea ajuta la repararea ficatului, iar beneficiile sunt importante.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
Acesta este semnul IGNORAT al cancerului de colon și nu este vorba de sângerare. Medicii avertizează că boala este deja în stadiu avansat.