Avocado, posibil leac pentru leucemie! STUDIU

Un compus din avocado pare a fi un tratament mai bun al leucemiei, arată un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Guelph.
Compusul care se găsește natural în avocado vizează o enzimă pe care oamenii de știință au identificat-o pentru prima dată ca fiind critică pentru creșterea celulelor canceroase, a declarat dr. Paul Spagnuolo, Departamentul de Știința Alimentelor de la Universitatea Guelph.
Publicat recent în revista Blood, studiul (link direct studiu) s-a concentrat asupra leucemiei mieloide acute (LMA), care este cea mai devastatoare formă de leucemie. Majoritatea cazurilor apar la persoanele cu vârsta peste 65 de ani și mai puțin de 10% dintre pacienți supraviețuiesc la cinci ani după diagnostic.
Celulele leucemice au cantități mai mari de enzime numite VLCAD implicate în metabolismul lor, a spus Spagnuolo.
„Celula se bazează pe această cale pentru a supraviețui”, a spus el. Compusul descoperit de el este un candidat pentru terapia medicamentoasă. Aceasta este prima data cand VLCAD a fost identificat ca o țintă în orice cancer.
Echipa sa a examinat compușii nutraceutici printre numeroși compuși, căutând orice substanță care ar putea inhiba enzima. „Iată, cel mai bun a fost derivat din avocado”, a spus Spagnuolo.
Anterior, laboratorul său a analizat avocatina B, o moleculă de grăsime găsită doar în avocado, pentru o utilizare potențială în prevenirea diabetului și gestionarea obezității. Acum cercetătorul spune că este nerăbdător să o vadă folosită la pacienții cu leucemie.
„VLCAD poate fi un bun marker pentru a identifica pacienții potriviți pentru acest tip de terapie. De asemenea, poate fi un marker pentru a măsura activitatea medicamentului”, a spus Spagnuolo. „Asta stabilește scena pentru eventuala utilizare a acestei molecule în studiile clinice la om”.
În prezent, aproximativ jumătate dintre pacienții peste 65 de ani diagnosticați cu LAM intră în îngrijiri paliative.
Referindu-se la lucrările anterioare folosind avocatina B pentru diabet, Spagnuolo a spus: „Am finalizat un studiu la om cu acest lucru ca supliment oral și am putut demonstra că cantități apreciabile sunt destul de bine tolerate”.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-