Bolile cronice: cât de mult agravează infecția cu COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:

Bolile cronice accentuează gravitatea infecției cu noul coronavirus, atrag atenția medicii. Cercetătorii au studiat efectele infecției la pacienți cu boli renale, cardiace și pulmonare.

Medicii avertizează de luni de zile că afecțiunile cronice ridică riscul de a te îmbolnăvi de coronavirus, pe baza experienței altor țări. Întrebarea este care sunt aceste afecțiuni și cât de importante sunt fiecare.

Primele articole complete din SUA ilustrează cât de mult pot fi agravate consecințele unei infecții pentru cei cu probleme cardiace, pulmonare și renale. Studiul a fost făcut pe 7.162 de pacienți infectați, spitalizați, pentru care a fost disponibil istoricul medical:

Dintre 784 de pacienți cu diabet, jumătate au fost spitalizați, inclusiv 148 (18,8%) în terapie intensivă.

Dintre 656 de pacienți cu boală pulmonară cronică, o treime au fost spitalizați, inclusiv 94 (14,3%) în terapie intensivă.

Dintre 213 de persoane infectate carea aveau și cu boală renală, două treimi au fost spitalizate, inclusiv 56 (26,2%) în terapie intensivă.

În medie, fumătorii și foștii fumători pare că au fost mai grav decât alți pacienți infectați, în medie.

Datele au fost publicate de Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA. Deși articolele reprezintă prima descriere pe scară largă a pacienților cu COVID-19 spitalizați din S.U.A., autorii au avertizat că datele sunt incomplete și că procentele se vor modifica.

Această analiză a fost limitată de numărul mic de pacienți mici și date care lipsesc din cauza dificultății departamentelor de sănătate de a le raporta, ca urmare a faptului că se luptă cu număr de cazuri în creștere rapidă, au mai arătat autorii studiului.

Studiul nu a inclus pacienții care au murit în urma infecției, deoarece istoricul de sănătate pentru mulți dintre ei nu era încă disponibil.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel