Coronavirus: britanic în croazieră în luna de miere, separat de nevastă pentru că s-a infectat

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Alan Steele a fost separat de noua sa soție Wendy după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Foto Facebook.
Alan Steele a fost separat de noua sa soție Wendy după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Foto Facebook.

Un turist britanic a fost astăzi ridicat de pe o linie de croazieră și dus la spitalul din Japonia după ce a testat pozitiv pentru coronavirus, chiar în luna de miere.

Alan Steele a fost separat de noua sa soție Wendy și a fost luat de pe Nava Diamantul Prințesei după ce a aflat astăzi rezultatele testelor sale, în Golful Yokohama, notează DailyMail. 

Domnul Steele a spus că nu prezintă încă simptome ale virusului și speră că poate fi doar un „purtător", dar se confruntă cu o carantină îndelungată în spitalul de pe continent.

Pasagerul britanic a fost unul dintre 41 de oameni care au aflat că au virusul după ce 171 de rezultate ale testelor rămase s-au întors vineri.

De asemenea, printre nou-diagnosticați sunt 21 de japonezi, precum și opt americani, cinci canadieni, cinci australieni și un argentinian.

Saltul uriaș în cazurile de virus a crescut îngrijorările printre cei 2.600 de pasageri ai navei.

Un pasager american a spus unui jurnalist că este „speriat ... Nu vreau să părăsesc această navă într-o cutie".

Pasagerii care prezintă simptome precum febră s-ar putea confrunta acum cu teste suplimentare, iar unii se tem că această carantina de două săptămâni ar putea fi extinsă și mai departe.

Alții și-au exprimat temerile cu privire la diminuarea consumului medical, inclusiv un pasager japonez care ținea un semn de la balconul său care declară astăzi „lipsa de medicamente" în Golful Yokohama.

Japonia a băgat nava în carantină după ce un fost pasager în vârstă de 80 de ani care a părăsit nava în Hong Kong luna trecută s-a dovedit că are virusul, care a ucis mai mult de 630 de persoane.

Toate cele 3.711 persoane de la bord au fost examinate de virus, iar 273 dintre ele au fost selectate pentru teste suplimentare, deoarece prezentau simptome, au debarcat în Hong Kong sau au fost în contact cu bărbatul de 80 de ani.

Miercuri și joi, autoritățile japoneze au anunțat că prima serie de 102 rezultate ale testelor au obținut 20 de rezultate pozitive.

Ministrul Sănătății, Katsunobu Kato, a declarat reporterilor astăzi că restul de 171 rezultatele testelor au arătat 41 de cazuri de coronavirus, ducând în total la 61 din 273 care au fost testate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel