Busuiocul scade GLICEMIA și INFLAMAȚIA

Anisia Nica |
Data publicării:
busuiocul, FOTO: Pexels @monicore
busuiocul, FOTO: Pexels @monicore

Care sunt beneficiile consumului de busuioc și de ce este folosit în medicina tradițională chineză?

Busuiocul este una dintre cele mai vechi ierburi folosite atât ca remediu natural, cât și în aromarea mâncărurilor. Acest condiment este originar din Asia și are numeroase proprietăți vindecătoare.

Reglează pH-ul

Busuiocul contribuie la sănătatea sistemului digestiv corectând nivelul pH-ului din organism. Planta conține nutrienți importanți pentru o dietă echilibrată, precum: calciu, magneziu, mangan, fier, zinc, potasiu, vitamina A și vitamina K

Antiinflamator natural

Busuiocul are un puternic efect antiinflamator. În trecut, dar și în medicina tradițională de astăzi, busuiocul este folosit pentru a trata răceala, gripa și durerile de cap. 

Acționează împotriva stresului oxidativ

Antioxidanții sunt necesari pentru a proteja țesuturile de radicalii liberi rezultați în urma oxidării. Busuiocul este unul dintre alimentele bogate în antioxidanți, care protejează celulele și ne feresc de apariția bolilor.

Ameliorează depresia și anxietatea

Busuiocul este un adaptogen natural, care ajută la controlul stresului. Consumul de busuioc ne ajută să trecem peste stările de depresie și anxietate și previne pierderile de memorie 

Scade glicemia natural

Busuiocul are indice glicemic mic, contribuind la controlul nivelului de glucoză din sânge. Persoanele care suferă de diabet sunt sfătuite să introducă busuiocul în dieta zilnică. De multe ori, diabeticii prezintă și un nivel crescut de colesterol și trigliceride. Busuiocul reduce natural colesterolul, grăsimile și restabilește echilibrul metabolic. Aceste proprietăți îl fac potrivit și pentru persoanele care suferă de boli cardiace.

Ajută la detoxifiere

Busuiocul stimulează funcția hepatică și elimină toxinele din organism. 

Efecte adverse

Consumul excesiv de busuioc poate determina coagulări excesive ale sângelui. Acest lucru este cauzat de nivelul crescut de vitamina K, factor important în coagularea sângelui. De asemenea, persoanele hipertensive care urmează tratament cu medicație care scade tensiunea trebuie să fie vigilente în legătură cu cantitatea de busuioc pe care o consumă. 

Vezi și: Oregano, beneficii pentru sănătate. De ce să bei CEAI de oregano - 12 afecţiuni pe care le tratează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel