Buzele și procesul de îmbătrânire. Cum să le protejezi după 45 de ani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Buzele și procesul de îmbătrânire. Foto: Freepick @wayhomestudio
Buzele și procesul de îmbătrânire. Foto: Freepick @wayhomestudio

Buzele și procesul de îmbătrânire sunt preocuparea multor doamne trecute de 45 de ani.

Ridurile de pe buze sunt unul dintre primele semne ale îmbătrânirii. Există suficiente motive pentru apariția lor: lipsa de hidratare, radiațiile ultraviolete, scăderea producției de colagen odată cu vârsta. Cu toate acestea, potrivit experților, este posibil să lupți cu toți acești factori.

Renunță la obiceiurile proaste. Potrivit chirurgilor plasticieni, pentru a păstra tinerețea buzelor, este necesar să renunți la fumat. Nicotina determină îngustarea vaselor de sânge, ceea ce înseamnă mai puțin oxigen și o scădere a elasticității pielii, explică medicii.

De asemenea, medicii te sfătuiesc să consumi cât mai puțin alcool. După 45 de ani, este mai bine se te limitezi la un singur pahar de vin bun la o petrecere sau la cină.

Oja va rezista mai mult dacă urmezi acești pași. Manichiura va fi impecabilă

Utilizează produse cu protecție solară. De asemenea, experții te sfătuiesc să nu neglijezi produsele de protecție solară pentru buze. Majoritatea femeilor uită adesea de utilizarea produselor cu protecție solară pe buze și greșesc. Este este necesar să le folosești pentru a preveni îmbătrânirea buzelor, deoarece pielea din aceste zone este incredibil de subțire.

Utilizează produse de îngrijire. Specialiștii în medicina estetică recomandă aplicarea unui ser puternic (cel puțin 10%) cu vitamina C pe pielea din jurul buzelor. Acest ser cu vitamina C tonifiază perfect pielea și o face elastică. Pentru a netezi ridurile, specialiști recomandă și utilizarea vitaminei A sub formă de retinol.

3 alimente care reduc stresul și anxietatea. Ce NU trebuie să mănânci niciodată dacă ești stresat

Nu uita de peeling. Retinolul funcționează cel mai bine în combinație cu peelingul chimic. Împreună, aceste produse ajută la obținerea unor rezultate impresionante în lupta împotriva ridurilor de pe buze. Exfolierea este utilă nu doar pe termen lung, ci oferă și un efect instantaneu: buzele devin imediat mai pline și definite.

Ceaiul verde ajută buzele uscate. În timpul sezonului rece, majoritatea persoanelor se confruntă cu problema buzelor crăpate. Dacă te confrunți și tu cu astfel de probleme,  încearcă această metodă rapidă și eficientă, pentru care ai nevoie  de un plic de ceai verde. Cu ajutorul pliculețului de ceai, nu vei mai avea nevoie de balsamuri pentru buze sau alte produse similare.

Tusea de dimineață, cauze. Ce trebuie să știi și când devine o urgență medicală

Un plic de ceai verde se înmoaie în puțină apă călduță și se stoarce surplusul de apă. Cu acest plic se masează, apoi, ușor buzele timp de 5 minute. Acest procedeu, care va asigura o hidratare excelentă a buzelor, poate fi repetat zilnic. În plus, ceaiul vindecă buzele uscate și crăpate, care pot deveni foarte dureroase.

Extractul de ceai verde este un puternic antioxidant care ne protejează împotriva radicalilor liberi, ce distrug colagenul din piele. Ceaiul verde reduce roșeață și iritația pielii cauzată de razele ultraviolete, scăzând numărul celulelor arse de soare. Poți folosi, dimineața, înaintea aplicării cremei cu protecție solară, o cremă care conține ceai verde. În plus, ceaiul verde are un rol anti-inflamator, antimicrobian, dar protejează și împotriva razelor UV, în special, aplicat pe pielea expusă la soare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel