3 alimente care reduc stresul și anxietatea. Ce NU trebuie să mănânci niciodată dacă ești stresat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
3 alimente care reduc stresul si anxietatea - Foto: Freepick @Drazen Zigic
3 alimente care reduc stresul si anxietatea - Foto: Freepick @Drazen Zigic

Produsele care reduc stresul și anxietatea te vor ajuta să ai o viață calmă și vor reduce nivelul de stres.

Viața unei persoane moderne este plină de probleme și experiențe mai puțin plăcute, nervi și necazuri. Însă cu ajutorul dietei poți elimina parțial sau complet stresul și minimiza apariția problemelor de sănătate.

Emoțiile negative și stresul au un efect negativ asupra organismului. Dacă vrei să fii sănătos și să ai o viață normală, ar trebui, în primul rând, să-ți ajustezi dieta, renunțând la  obiceiul de a mânca orice produs alimentar. În schimb, include în dietă o serie de produse, care stabilitatea emoțională.

Sindromul anorexie-cașexie în cancer, cauze și tratament. Apare între 30 și 80% dintre cazuri. O cincime din decese vine ca urmare a cașexiei

Muşeţel. Ceaiul de mușețel eliberează stresul și te calmează rapid. Trebuie să ai mereu ceai de mușețel la îndemână, pentru a scăpa de stările de nervozitate de acasă sau de la serviciu.

Ciocolată neagră. În primul rând, ciocolata neagră adevărată alungă pofta de deserturi, care nu fac bine în perioadele stresante. În al doilea rând, ciocolata neagră conține substanțe utile care blochează  emoțiile negative. Desigur, nu te vei putea calma complet doar cu ciocolata, dar cu siguranță vei putea controla emoțiile negative.

Apă. Apa simplă este un lichid miraculos care nu doar că poate ameliora stresul, dar are și un efect extrem de pozitiv asupra sănătății  în general. Dacă la un moment te-ai enervat sau ți s-a întâmplat ceva neplăcut, bea apă rece sau apă la temperatura camerei.

Ceaiul antibacterian care reglează echilibrul hormonal și durerea de artrită. De ce e bine să-l bei de 3 ori pe zi

Pe termen lung, este important să adaugi în dieta ta alimente care cresc rezistența organismului la schimbările de dispoziție și să te ajute să fii cât mai calm.

Printre produsele care reduc stresul și anxietatea se află: usturoiul, varza, peștele gras, țelina, nucile, nucile, fasole, lintea, mazărea, fructele citrice și cereale integrale. Cu cât ei consuma mai multe astfel de alimente, cu atât vei fi mai puțin anxios și stresat.

Alimente care trebuie evitate în timpul stresului 

Dacă ai crize de anxietate și te afli într-o stare de stres, nu consuma cafea sub nicio formă. Această băutură crește foarte mult nervozitatea și perturbă somnul. Mai mult, cofeina interferează cu asimilarea normală a produselor utile, care sunt conținute în produsele de mai sus și care ajută la reducerea stresului.

Apa este un excelent luptător împotriva stresului. Acest lucru se întâmplă deoarece organismul pierde apă în perioadele emoționale dificile. Nervozitatea în timpul deshidratării este extrem de periculoasă. De aceea, experții în domeniul bioenergiei spun că este greșit să scapi de stres cu ajutorul alcoolului.

Șapte alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor

Depresia și anxietatea pot fi cauzate de alimente dăunătoare, cum ar fi chipsurile, produsele de patiserie, zahărul, produsele semifabricate și fast-food-ul. Exclude-le din dietă sau redu consumului lor la minimum.

Experții reamintesc că există și alte metode de combatere a anxietății și a stresului, cum ar fi:  schimbarea decorului, meditația, somnul de calitate, dar și exercițiile fizice ușoare. 

 

Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric sau laptele AURIU. Cum se prepară?

Băutura pentru toate bolile se prepară ușor acasă din doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie.

Dacă bolile și răcelile te copleșesc sistematic odată cu apariția vremii reci, înseamnă că organismului îi lipsesc vitaminele, iar funcțiile de protecție ale sistemului imunitar nu funcționează la maxim. 

Pentru a remedia acest lucru, trebuie să bei un latte sănătos și, în același timp, delicios, cu adăugarea unui ingredient secret.

Latte cu turmeric (sau laptele auriu) este o băutură uimitoare care te va încălzi și pe care trebuie să o consumi, pentru a oferi organismului oligoelementele necesare, care îl vor proteja împotriva virușilor și bacteriilor.

Un ingredient din bucătărie previne diabetul. Află care este acesta

Este foarte simplu să prepari băutura magică, iar pentru asta vei avea nevoie de produse pe care deja le ai în bucătărie. Poți folosi atât lapte de vacă, cât și lapte vegetal (de ovăz,  de cocos, de migdale, de orez, de soia).

Ingrediente:

250 ml lapte vegetal sau de vacă,

1,5 linguriță turmeric,

1 lingură ghimbir (proaspăt sau măcinat),

2 boabe de piper negru (zdrobit),

1 lingură scorţişoară,

0,5 linguriță cardamom măcinat,

1 lingură de miere sau sirop de arțar.

Metoda de preparare

Pune laptele la fiert și ia-l de pe foc. Adaugă toate condimentele în lapte, amestecă bine, astfel încât să nu fie cocoloașe și lasă-l să se infuzeze timp de cinci minute.

Laptele se trece printr-o sită fină și se bate cu un mixer până se omogenizează. Adaugă  miere sau sirop de arțar într-o cană, iar deasupra toarnă latte-ul. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel