De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Un ingredient din bucătărie previne diabetul, de aceea ar trebui să-l consumi mai des. Aflați din acest articol despre ce este vorba.
Persoanele care consumă zilnic un ingredient din bucătărie, chiar și în cantitate mică, sunt mai puțin predispuse îmbolnăvirii de diabet. Mai exact este vorba despre curcumină.
Studiul a fost efectuat pe un număr de 240 de voluntari adulți prediabetici și a inclus chiar și persoanele care prezentau riscuri mari de îmbolnăvire din cauza stilului de viață sau a moștenirilor genetice. Timp de nouă luni, voluntarii au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină.
Mandarinele, conținut de vitamine și minerale esențiale. Pot ajuta să elimini pietrele de la rinichi
Rezultatele studiului au demonstrat beneficiile condimentului: printre cei 119 voluntari care au consumat zilnic câte șase capsule de cucurmină nu s-a înregistrat niciun caz de diabet de tipul II. În cazul celor 116 persoane cărora li s-au administrat capsule placebo, 19 persoane au fost diagnosticate cu diabet.
Studiul a fost publicat în Diabetes Care. Autorul studiului, Somlak Chuengsamarn de la Universitatea Srinakharinwirot din Thailanda, a precizat că beneficiile cucurminei ar putea face ca aceasta să fie utilizată în terapiile de intervenție adresate persoanelor prediabetice.
Specialiștii care nu au fost implicate în acest studiu consideră că, deși ar mai trebui efectuate studii pe perioade mai mari în acest sens, rezultatele sunt promițătoare.
Proteinele, asociate cu reducerea obezității. De câte proteine avem nevoie zilnic
Cucurmina este un antioxidant puternic și are proprietăți antiinflamatorii, iar diabetul este o maladie produsă de inflamația și oxidarea celulelor. Îmbunătățește modul de funcționare a beta-celulelor care produc insulina, hormonul care reglează nivelul glicemiei. Specialiștii consideră că beta-celulele sunt protejate de efectele antiinflamatorii ale cucurminei. Substanța este de asemenea utilizată în tratarea unor boli precum cancerul.
Turmericul, un condiment din bucătărie, poate fi un aliat prețios al frumuseții și sănătății. Spre exemplu, poți să-ți decolorezi ușor părul cu turmeric.
Turmericul, un condiment din bucătărie, te ajută să-i conferi părului reflexe aurii. Decolorarea părului într-un mod natural este posibilă prin utilizarea unor remediilor naturale.
Printre acestea se numără și turmericul, un condiment de o culoare galben-portocalie foarte strălucitoare, care este folosit și în industria alimentară și textilă. Cu acest condiment nu poți decolora părul negru, ci mai degrabă să dai o nuanță aurie părului șaten deschis. Trebuie să ai grijă să nu exagerezi cu acest condiment pentru a evita un efect prea galben al părului.
Atingerea feței, riscuri pentru sănătate. Cum să renunți la acest obicei
De obicei, persoanele cu un păr blond deschis ar trebui să evite turmericul și să opteze pentru alte produse care să le dea reflexe aurii. Acest condiment riscă să intensifice prea mult culoarea de bază, căreia îi dă o nuanță verzui.
Un avantaj al folosirii turmericului este că acest condiment acționează, în mod natural, împotriva mătreții. După câteva aplicații, vei vedea că situația scalpului se îmbunătățește semnificativ. În plus, datorită acestui remediu natural, părul va fi mai luminos și mai moale .
Turmericul - Cum să decolorezi părul cu el
Decolorarea părului cu turmeric este foarte simplă. Ai nevoie doar de două ingrediente: apă și pudră de turmeric. Dozele variază în funcție de lungimea părului și de efectul pe care vrei să-l obții.
INGREDIENTE pentru o doză de produs: pudră de turmeric - 1 linguriță și un pahar de apă. În general, pune câte o linguriță de condiment la fiecare pahar de apă.
Important: înainte de a aplica tratamentul pe tot părul, trebuie să testezi pe o șuviță ascunsă pentru a nu avea surprize urâte.
METODĂ: Procedeul este foarte simplu: trebuie să dizolvi turmericul în apă fierbinte. După ce apa s-a răcit și pudra s-a lăsat pe fund, aplică apa pe părul uscat, lăsând-o să acționeze circa o oră. Pentru a menține apa de turmeric pe păr, ar fi fine să-ți înfășori părul cu o folie. După ce timpul a expirat, clătește bine și spălă-te cu un șampon normal. Citește mai multe AICI.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.