Un ingredient din bucătărie previne diabetul. Află care este acesta
Un ingredient din bucătărie previne diabetul, de aceea ar trebui să-l consumi mai des. Aflați din acest articol despre ce este vorba.
Persoanele care consumă zilnic un ingredient din bucătărie, chiar și în cantitate mică, sunt mai puțin predispuse îmbolnăvirii de diabet. Mai exact este vorba despre curcumină.
Studiul a fost efectuat pe un număr de 240 de voluntari adulți prediabetici și a inclus chiar și persoanele care prezentau riscuri mari de îmbolnăvire din cauza stilului de viață sau a moștenirilor genetice. Timp de nouă luni, voluntarii au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină.
Mandarinele, conținut de vitamine și minerale esențiale. Pot ajuta să elimini pietrele de la rinichi
Rezultatele studiului au demonstrat beneficiile condimentului: printre cei 119 voluntari care au consumat zilnic câte șase capsule de cucurmină nu s-a înregistrat niciun caz de diabet de tipul II. În cazul celor 116 persoane cărora li s-au administrat capsule placebo, 19 persoane au fost diagnosticate cu diabet.
Studiul a fost publicat în Diabetes Care. Autorul studiului, Somlak Chuengsamarn de la Universitatea Srinakharinwirot din Thailanda, a precizat că beneficiile cucurminei ar putea face ca aceasta să fie utilizată în terapiile de intervenție adresate persoanelor prediabetice.
Specialiștii care nu au fost implicate în acest studiu consideră că, deși ar mai trebui efectuate studii pe perioade mai mari în acest sens, rezultatele sunt promițătoare.
Proteinele, asociate cu reducerea obezității. De câte proteine avem nevoie zilnic
Cucurmina este un antioxidant puternic și are proprietăți antiinflamatorii, iar diabetul este o maladie produsă de inflamația și oxidarea celulelor. Îmbunătățește modul de funcționare a beta-celulelor care produc insulina, hormonul care reglează nivelul glicemiei. Specialiștii consideră că beta-celulele sunt protejate de efectele antiinflamatorii ale cucurminei. Substanța este de asemenea utilizată în tratarea unor boli precum cancerul.
Turmericul, aliat prețios al frumuseții. La ce te ajută acest condiment din bucătărie
Turmericul, un condiment din bucătărie, poate fi un aliat prețios al frumuseții și sănătății. Spre exemplu, poți să-ți decolorezi ușor părul cu turmeric.
Turmericul, un condiment din bucătărie, te ajută să-i conferi părului reflexe aurii. Decolorarea părului într-un mod natural este posibilă prin utilizarea unor remediilor naturale.
Printre acestea se numără și turmericul, un condiment de o culoare galben-portocalie foarte strălucitoare, care este folosit și în industria alimentară și textilă. Cu acest condiment nu poți decolora părul negru, ci mai degrabă să dai o nuanță aurie părului șaten deschis. Trebuie să ai grijă să nu exagerezi cu acest condiment pentru a evita un efect prea galben al părului.
Atingerea feței, riscuri pentru sănătate. Cum să renunți la acest obicei
De obicei, persoanele cu un păr blond deschis ar trebui să evite turmericul și să opteze pentru alte produse care să le dea reflexe aurii. Acest condiment riscă să intensifice prea mult culoarea de bază, căreia îi dă o nuanță verzui.
Un avantaj al folosirii turmericului este că acest condiment acționează, în mod natural, împotriva mătreții. După câteva aplicații, vei vedea că situația scalpului se îmbunătățește semnificativ. În plus, datorită acestui remediu natural, părul va fi mai luminos și mai moale .
Turmericul - Cum să decolorezi părul cu el
Decolorarea părului cu turmeric este foarte simplă. Ai nevoie doar de două ingrediente: apă și pudră de turmeric. Dozele variază în funcție de lungimea părului și de efectul pe care vrei să-l obții.
INGREDIENTE pentru o doză de produs: pudră de turmeric - 1 linguriță și un pahar de apă. În general, pune câte o linguriță de condiment la fiecare pahar de apă.
Important: înainte de a aplica tratamentul pe tot părul, trebuie să testezi pe o șuviță ascunsă pentru a nu avea surprize urâte.
METODĂ: Procedeul este foarte simplu: trebuie să dizolvi turmericul în apă fierbinte. După ce apa s-a răcit și pudra s-a lăsat pe fund, aplică apa pe părul uscat, lăsând-o să acționeze circa o oră. Pentru a menține apa de turmeric pe păr, ar fi fine să-ți înfășori părul cu o folie. După ce timpul a expirat, clătește bine și spălă-te cu un șampon normal. Citește mai multe AICI.
-
-
Infecție urinară: semne pe care corpul le transmite07.12.2025, 14:06
-
-
Artrită: simptome timpurii în articulații07.12.2025, 09:40
-
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.

