Un ingredient din bucătărie previne diabetul. Află care este acesta

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un ingredient din bucătărie previne diabetul. Află care este acesta. Foto: Freepick@boommaval
Un ingredient din bucătărie previne diabetul. Află care este acesta. Foto: Freepick@boommaval

Un ingredient din bucătărie previne diabetul, de aceea ar trebui să-l consumi mai des. Aflați din acest articol despre ce este vorba. 

Persoanele care consumă zilnic  un ingredient din bucătărie, chiar și în cantitate mică, sunt mai puțin predispuse îmbolnăvirii de diabet. Mai exact este vorba despre curcumină.

Studiul a fost efectuat pe un număr de 240 de voluntari adulți prediabetici și a inclus chiar și persoanele care prezentau riscuri mari de îmbolnăvire din cauza stilului de viață sau a moștenirilor genetice. Timp de nouă luni, voluntarii au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină. 

Mandarinele, conținut de vitamine și minerale esențiale. Pot ajuta să elimini pietrele de la rinichi

Rezultatele studiului au demonstrat beneficiile condimentului: printre cei 119 voluntari care au consumat zilnic câte șase capsule de cucurmină nu s-a înregistrat niciun caz de diabet de tipul II. În cazul celor 116 persoane cărora li s-au administrat capsule placebo, 19 persoane au fost diagnosticate cu diabet.

Studiul a fost publicat în Diabetes Care. Autorul studiului, Somlak Chuengsamarn de la Universitatea Srinakharinwirot din Thailanda, a precizat că beneficiile cucurminei ar putea face ca aceasta să fie utilizată în terapiile de intervenție adresate persoanelor prediabetice.

Specialiștii care nu au fost implicate în acest studiu consideră că, deși ar mai trebui efectuate studii pe perioade mai mari în acest sens, rezultatele sunt promițătoare.

Proteinele, asociate cu reducerea obezității. De câte proteine avem nevoie zilnic

Cucurmina este un antioxidant puternic și are proprietăți antiinflamatorii, iar diabetul este o maladie produsă de inflamația și oxidarea celulelor. Îmbunătățește modul de funcționare a beta-celulelor care produc insulina, hormonul care reglează nivelul glicemiei. Specialiștii consideră că beta-celulele sunt protejate de efectele antiinflamatorii ale cucurminei. Substanța este de asemenea utilizată în tratarea unor boli precum cancerul. 

 

Turmericul, aliat prețios al frumuseții. La ce te ajută acest condiment din bucătărie

 

Turmericul, un condiment din bucătărie, poate fi un aliat prețios al frumuseții și sănătății. Spre exemplu, poți să-ți decolorezi ușor părul cu turmeric.

Turmericul, un condiment din bucătărie, te ajută să-i conferi părului reflexe aurii. Decolorarea părului într-un mod natural este posibilă prin utilizarea unor remediilor naturale.

Printre acestea se numără și turmericul, un condiment de o culoare galben-portocalie foarte strălucitoare, care este folosit și în industria alimentară și textilă. Cu acest condiment nu  poți decolora părul negru, ci mai degrabă să dai o nuanță aurie părului șaten deschis. Trebuie să ai grijă să nu exagerezi cu acest condiment pentru a evita un efect prea galben al părului.

Atingerea feței, riscuri pentru sănătate. Cum să renunți la acest obicei

De obicei, persoanele cu un păr blond deschis ar trebui să evite turmericul și să opteze pentru alte produse care să le dea reflexe aurii. Acest condiment riscă să intensifice prea mult culoarea de bază, căreia îi dă o nuanță verzui.

Un avantaj al folosirii turmericului este că acest condiment  acționează, în mod natural, împotriva mătreții. După câteva aplicații, vei vedea că situația scalpului se îmbunătățește semnificativ. În plus, datorită acestui remediu natural, părul va fi mai luminos și mai moale .

Turmericul - Cum să decolorezi părul cu el

Decolorarea părului cu turmeric este foarte simplă. Ai nevoie doar de două ingrediente: apă și pudră de turmeric. Dozele variază în funcție de lungimea părului și de efectul pe care vrei să-l obții.

INGREDIENTE pentru o doză de produs: pudră de turmeric - 1 linguriță și un pahar de apă. În general, pune câte o linguriță de condiment la fiecare pahar de apă.

Important: înainte de a aplica tratamentul pe tot părul, trebuie să testezi pe o șuviță ascunsă pentru a nu avea surprize urâte.

METODĂ: Procedeul este foarte simplu: trebuie să dizolvi turmericul în apă fierbinte. După ce apa s-a răcit și pudra s-a lăsat pe fund, aplică apa pe părul uscat, lăsând-o să acționeze circa o oră.  Pentru a menține apa de turmeric pe păr, ar fi fine să-ți înfășori părul cu o folie.  După ce timpul a expirat, clătește bine și spălă-te cu un șampon normal. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel