Mandarinele, conținut de vitamine și minerale esențiale. Pot ajuta să elimini pietrele de la rinichi
Mandarinele oferă beneficii majore pentru organism. Acestea conțin un sfert din doza recomandată de vitamina C.
Mandarinele nu sunt doar delicioase, ci includ și multe substanțe nutritive și vitamine care pot ajuta la prevenirea bolilor. Aflați mai jos cele mai importante beneficii pentru sănătate ale mandarinelor!
Dacă doriți ceva gustos care are tone de beneficii pentru sănătate, avem o sugestie. Mandarinele ar trebui să aibă întotdeauna un loc pe lista de cumpărături. De ce sunt mandarinele atât de potrivite pentru a fi consumate, mai ales în perioada lunilor de iarnă.
Mandarinele, ce sunt
Inițial cultivate în Asia, și-au găsit drumul prin Europa, Africa, Australia și, în cele din urmă, în SUA. Mandarinele sunt mai mici decât portocala medie și ușor de decojit. În plus, sunt versatile și funcționează bine și în feluri de mâncare savuroase.
Acesta nu este singurul lor talent. Continuați să citiți și descoperiți toate beneficiile lor minunate!
Mandarinele, valori nutriționale
Mandarinele se mândresc cu un profil nutrițional impresionant. O mandarină medie de 88 grame împachetează următorii nutrienți:
- Calorii: 47
- Carbohidrati: 12 grame
- Proteine: 0,7 grame
- Grăsime: 0,3 grame
- Fibre: 2 grame
- Vitamina C: 26% din valoarea zilnică (DV)
- Magneziu: 2,5% din DV
- Potasiu: 3% din DV
- Cupru: 4% din DV
- Fier: aproape 1% din DV, arată Healthline.
Mandarinele oferă peste un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina C, care este importantă pentru sănătatea pielii, vindecarea rănilor, și funcția imunitară corespunzătoare.
Mandarinele oferă, de asemenea, minerale importante. Deși nu sunt o sursă bogată de cupru, se mândresc cu mai mult decât majoritatea fructelor. Cuprul este esențial pentru sănătate, deoarece ajută la producția de celule roșii din sânge și la absorbția fierului. Astfel, ajută la transportul oxigenului către țesuturile tale.
Vezi și: Cum să îți sufli nasul corect. Ce se întâmplă dacă te forțezi
Mandarinele, pline de antioxidanți
Aruncați o privire la valoarea nutritivă a mandarinelor și veți constata că sunt ambalate cu o serie de vitamine și minerale esențiale organismului. Aceste portocale mici se mândresc cu peste un sfert din doza recomandată de vitamina C pe ceașcă.
Mandarinele au, de asemenea, antioxidanți cum ar fi beta-caroten, luteina, și zeaxantina. Aceste carotenoide ajută la menținerea ochilor și a pielii sănătoase, potrivit US Citrus.
Madarinele ajută la creșterea părului
Mandarinele au, de asemenea, vitamina E și B12 pentru a vă menține părul sănătos și puternic. Adaugă câteva picături de mandarine la uleiul de păr pentru un pic de strălucire naturală.
Mandarinele, potrivite în diete
Mandarinele vă ajută să vă gestionați greutatea. Fructul de mandarin este plin de fibre. Fibrele te fac să te simți mai plin și îți mențin sistemul digestiv în stare optimă.
Vezi și: Boala Alzheimer, asociată cu o infecție bacteriană. Cercetător: Avem dovezi solide care fac legătura
Mandarinele mențin sănătatea oaselor
Magneziul, calciul și fosforul care se regăsesc în mandarine contribuie la sănătatea oaselor. O ceașcă plină de mandarine îții oferă o porție de 3% din cele trei minerale necesare funcționării organismului.
Mandarinele, potrivite pentru tensiunea arterială
Consumul regulat de mandarine vă poate ajuta să vă gestionați tensiunea arterială. Fibrele, potasiul și antioxidanții din fructe mențin fluxul sanguin fără probleme și mențin tensiunea arterială scăzută.
Mandarinele înlătură colesterolul rău
Tipul de fibre din mandarine și pectină împiedică colesterolul rău să fie absorbit în intestin.
Mandarinele mențin sistemul imunitar
Mandarinele au nutrienți care ajută rănile să se vindece și să țină răcelile la distanță. Consumul lor poate ajuta, de asemenea, cu digestia și sistemul nervos, reducând vărsăturile și crampele musculare. Consumul regulat de mandarine ar putea ajuta la scăderea șanselor de a dezvolta cancer. Deși nimic nu este sigur, există mulți antioxidanți și nutrienți, cum ar fi limonenul, care ar putea împiedica dezvoltarea cancerului hepatic sau de sân.
Vezi și: Grelina, ce este și cum acționează. Alungulesei: Se află în stomac. Acolo trebuie să te pregătești
Mandarinele pot reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi
Un studiu al populației mari a asociat o dietă bogată în citrice precum mandarinele cu un risc redus de pietre la rinichi, care sunt minerale cristalizate pe care corpul tău le excretă în urină. Ele pot fi extrem de dureroase. Nivelurile scăzute de citrat în urină pot provoca formarea anumitor tipuri de pietre la rinichi. Din fericire, consumul regulat de citrice poate crește nivelul de citrat, care este gândit pentru a reduce riscul de pietre la rinichi, notează Healthline.
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
