Șapte alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șapte alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor. Foto: Freepick @mdjaff
Șapte alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor. Foto: Freepick @mdjaff

Șapte alimente subțiază sângele și reduc riscul de a dezvolta boli de inimă.

1. Apa este vitală pentru organism, inclusiv pentru densitatea normală a sângelui. O persoană adultă trebuie să consume până la 3 litri de apă pe zi. Cu un aport insuficient de apă, sângele se îngroașă și, astfel, riscul apariției cheagurilor de sânge crește. Prin urmare, o modalitate ușoară de a dilua sângele este să bei apă curată sau, cel puțin, în ceai.

6 alimente pentru bila leneșă. Mărgărit: Trebuie să înveți și acest gust

2. Uleiurile de măsline, de in, de struguri, de floarea soarelui, de rapiță  conțin antioxidanți sănătoși pentru sânge, fenol, vitamina E și acizi omega-3. Studiile arată că un consum de uleiuri vegetale reduce nivelul substanțelor care duc la formarea cheagurilor de sânge. Uleiul este util pentru sânge doar  înainte de tratamentul termic, așa că este mai bine să îl adaugi în salate. De asemenea, poți înmuiați pâinea în ulei.

3. Ceaiul de mușețel este un produs foarte util pentru toate persoanele care ar sângele vâscos. Mușețelul este un anticoagulant natural și inhibă activitatea trombocitelor.

4. Beneficiile algelor marine sunt binecunoscute, iar proprietățile lor de subțiere ale sângelui sunt unul dintre numeroasele motive pentru a le adăuga  în dieta ta. Algele și alte fructe de mare conțin mult iod, care mărește tonusul vascular și reduce vâscozitatea sângelui.

Echinaceea, planta considerată antibiotic natural. La ce să ai grijă când o consumi. E plină de antioxidanți, crește imunitatea, omoară celulele canceroase și reduce anxietatea

5. Acizii grași omega-3 utili subțiază în mod eficient sângele. Pentru a preveni tromboza, merită să consumi pește gras și ulei de pește. Acesta din urmă contribuie la resorbția cheagurilor de sânge existente deja. Medicii recomandă consumul de pește de cel puțin 3 ori pe săptămână.

6. Coaja strugurilor roșii este bogată în polifenoli, niște antioxidanți puternici, care previn formarea cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, strugurii roșii sunt greu de găsit în magazine în afara sezonului lor. De aceea, pot fi înlocuiți cu un vin din struguri roșii. Nu uita însă că alcoolul trebuie consumat cu cu moderație.

7. Usturoiul este un alt anticoagulant care ar trebui inclus în dieta tuturor persoanelor care au sânge vâscos. Pentru mai multe beneficii, usturoiul trebuie consumat crud. Spre exemplu, zdrobiți-l cu un cuțit și adăugați-l într-o salată de legume sau cartofi.

 

Ceaiul verde nu trebuie băut pe stomacul gol. Iată de ce

 

Ceaiul verde are multe proprietăți benefice, care afectează favorabil funcționarea organismului. De ce să nu-l bei niciodată pe stomacul gol. Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra faptului că ceaiul verde nu trebuie consumat dimineața, pe stomacul gol. În plus, unele persoane, în mod obligatoriu, ar trebui să evite consumul acestui ceai pe stomacul gol.

Ceaiul verde conține taninuri, care duc la creșterea producției sucului gastric. Din această cauză, apare senzația de greață, durerile de stomac și veți avea probleme cu digestia.

Consumul de ceai verde pe stomacul gol nu este recomandat mai ales persoanelor care suferă de ulcer și reflux gastric.

Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric sau laptele AURIU. Cum se prepară?

Ceaiul verde reduce, de asemenea, absorbția de către organism a unei proteine ​​care ajută la coagularea sângelui. Consumul băuturii pe stomacul gol poate duce la subțierea sângelui și nu este recomandată persoanelor cu tulburări de coagulare a sângelui.

Persoanele cu anemie sunt rugate să nu bea ceai verde pe stomacul gol, deoarece băutura poate duce la scăderea organismului de a absorbi fierul. Cofeina din ceaiul verde stimulează glandele suprarenale ca să elibereze hormonii de stres. Aceasta crește tensiunea arterială și ritmul cardiac. În consecință, persoanele cu probleme cardiace ar trebui să refuze această băutură pe stomacul gol.

5 alimente românești care previn AVC, Alzheimer sau demența. Vlad Ciurea: Să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici

Mai mult, consumul sistematic de ceai verde pe stomacul gol poate duce la perturbarea glandelor suprarenale. Cel mai bine este să bei ceaiul verde cu o felie de pâine din  cereale integrale. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel