Șapte alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor

Șapte alimente subțiază sângele și reduc riscul de a dezvolta boli de inimă.
Persoanele cu sânge vâscos au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare și cheaguri de sânge. Adesea, persoanele de peste 45 de ani suferă de sindromul sângelui vâscos.
Aceste persoane trebuie să adauge în dietă șapte alimente, care reduc densitatea sângelui. Este important de spus că aceste produse nu înlocuiesc tratamentul, ci doar îl completează.
1. Apa este vitală pentru organism, inclusiv pentru densitatea normală a sângelui. O persoană adultă trebuie să consume până la 3 litri de apă pe zi. Cu un aport insuficient de apă, sângele se îngroașă și, astfel, riscul apariției cheagurilor de sânge crește. Prin urmare, o modalitate ușoară de a dilua sângele este să bei apă curată sau, cel puțin, în ceai.
6 alimente pentru bila leneșă. Mărgărit: Trebuie să înveți și acest gust
2. Uleiurile de măsline, de in, de struguri, de floarea soarelui, de rapiță conțin antioxidanți sănătoși pentru sânge, fenol, vitamina E și acizi omega-3. Studiile arată că un consum de uleiuri vegetale reduce nivelul substanțelor care duc la formarea cheagurilor de sânge. Uleiul este util pentru sânge doar înainte de tratamentul termic, așa că este mai bine să îl adaugi în salate. De asemenea, poți înmuiați pâinea în ulei.
3. Ceaiul de mușețel este un produs foarte util pentru toate persoanele care ar sângele vâscos. Mușețelul este un anticoagulant natural și inhibă activitatea trombocitelor.
4. Beneficiile algelor marine sunt binecunoscute, iar proprietățile lor de subțiere ale sângelui sunt unul dintre numeroasele motive pentru a le adăuga în dieta ta. Algele și alte fructe de mare conțin mult iod, care mărește tonusul vascular și reduce vâscozitatea sângelui.
5. Acizii grași omega-3 utili subțiază în mod eficient sângele. Pentru a preveni tromboza, merită să consumi pește gras și ulei de pește. Acesta din urmă contribuie la resorbția cheagurilor de sânge existente deja. Medicii recomandă consumul de pește de cel puțin 3 ori pe săptămână.
6. Coaja strugurilor roșii este bogată în polifenoli, niște antioxidanți puternici, care previn formarea cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, strugurii roșii sunt greu de găsit în magazine în afara sezonului lor. De aceea, pot fi înlocuiți cu un vin din struguri roșii. Nu uita însă că alcoolul trebuie consumat cu cu moderație.
7. Usturoiul este un alt anticoagulant care ar trebui inclus în dieta tuturor persoanelor care au sânge vâscos. Pentru mai multe beneficii, usturoiul trebuie consumat crud. Spre exemplu, zdrobiți-l cu un cuțit și adăugați-l într-o salată de legume sau cartofi.
Ceaiul verde nu trebuie băut pe stomacul gol. Iată de ce
Ceaiul verde are multe proprietăți benefice, care afectează favorabil funcționarea organismului. De ce să nu-l bei niciodată pe stomacul gol. Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra faptului că ceaiul verde nu trebuie consumat dimineața, pe stomacul gol. În plus, unele persoane, în mod obligatoriu, ar trebui să evite consumul acestui ceai pe stomacul gol.
Ceaiul verde conține taninuri, care duc la creșterea producției sucului gastric. Din această cauză, apare senzația de greață, durerile de stomac și veți avea probleme cu digestia.
Consumul de ceai verde pe stomacul gol nu este recomandat mai ales persoanelor care suferă de ulcer și reflux gastric.
Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric sau laptele AURIU. Cum se prepară?
Ceaiul verde reduce, de asemenea, absorbția de către organism a unei proteine care ajută la coagularea sângelui. Consumul băuturii pe stomacul gol poate duce la subțierea sângelui și nu este recomandată persoanelor cu tulburări de coagulare a sângelui.
Persoanele cu anemie sunt rugate să nu bea ceai verde pe stomacul gol, deoarece băutura poate duce la scăderea organismului de a absorbi fierul. Cofeina din ceaiul verde stimulează glandele suprarenale ca să elibereze hormonii de stres. Aceasta crește tensiunea arterială și ritmul cardiac. În consecință, persoanele cu probleme cardiace ar trebui să refuze această băutură pe stomacul gol.
Mai mult, consumul sistematic de ceai verde pe stomacul gol poate duce la perturbarea glandelor suprarenale. Cel mai bine este să bei ceaiul verde cu o felie de pâine din cereale integrale. Citește mai multe AICI.
-
-
-
-
1 din 4 persoane nu are acces la apă potabilă sigură, potrivit ONU27.08.2025, 10:44
-
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.