Șapte alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor

Șapte alimente subțiază sângele și reduc riscul de a dezvolta boli de inimă.
Persoanele cu sânge vâscos au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare și cheaguri de sânge. Adesea, persoanele de peste 45 de ani suferă de sindromul sângelui vâscos.
Aceste persoane trebuie să adauge în dietă șapte alimente, care reduc densitatea sângelui. Este important de spus că aceste produse nu înlocuiesc tratamentul, ci doar îl completează.
1. Apa este vitală pentru organism, inclusiv pentru densitatea normală a sângelui. O persoană adultă trebuie să consume până la 3 litri de apă pe zi. Cu un aport insuficient de apă, sângele se îngroașă și, astfel, riscul apariției cheagurilor de sânge crește. Prin urmare, o modalitate ușoară de a dilua sângele este să bei apă curată sau, cel puțin, în ceai.
6 alimente pentru bila leneșă. Mărgărit: Trebuie să înveți și acest gust
2. Uleiurile de măsline, de in, de struguri, de floarea soarelui, de rapiță conțin antioxidanți sănătoși pentru sânge, fenol, vitamina E și acizi omega-3. Studiile arată că un consum de uleiuri vegetale reduce nivelul substanțelor care duc la formarea cheagurilor de sânge. Uleiul este util pentru sânge doar înainte de tratamentul termic, așa că este mai bine să îl adaugi în salate. De asemenea, poți înmuiați pâinea în ulei.
3. Ceaiul de mușețel este un produs foarte util pentru toate persoanele care ar sângele vâscos. Mușețelul este un anticoagulant natural și inhibă activitatea trombocitelor.
4. Beneficiile algelor marine sunt binecunoscute, iar proprietățile lor de subțiere ale sângelui sunt unul dintre numeroasele motive pentru a le adăuga în dieta ta. Algele și alte fructe de mare conțin mult iod, care mărește tonusul vascular și reduce vâscozitatea sângelui.
5. Acizii grași omega-3 utili subțiază în mod eficient sângele. Pentru a preveni tromboza, merită să consumi pește gras și ulei de pește. Acesta din urmă contribuie la resorbția cheagurilor de sânge existente deja. Medicii recomandă consumul de pește de cel puțin 3 ori pe săptămână.
6. Coaja strugurilor roșii este bogată în polifenoli, niște antioxidanți puternici, care previn formarea cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, strugurii roșii sunt greu de găsit în magazine în afara sezonului lor. De aceea, pot fi înlocuiți cu un vin din struguri roșii. Nu uita însă că alcoolul trebuie consumat cu cu moderație.
7. Usturoiul este un alt anticoagulant care ar trebui inclus în dieta tuturor persoanelor care au sânge vâscos. Pentru mai multe beneficii, usturoiul trebuie consumat crud. Spre exemplu, zdrobiți-l cu un cuțit și adăugați-l într-o salată de legume sau cartofi.
Ceaiul verde nu trebuie băut pe stomacul gol. Iată de ce
Ceaiul verde are multe proprietăți benefice, care afectează favorabil funcționarea organismului. De ce să nu-l bei niciodată pe stomacul gol. Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra faptului că ceaiul verde nu trebuie consumat dimineața, pe stomacul gol. În plus, unele persoane, în mod obligatoriu, ar trebui să evite consumul acestui ceai pe stomacul gol.
Ceaiul verde conține taninuri, care duc la creșterea producției sucului gastric. Din această cauză, apare senzația de greață, durerile de stomac și veți avea probleme cu digestia.
Consumul de ceai verde pe stomacul gol nu este recomandat mai ales persoanelor care suferă de ulcer și reflux gastric.
Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric sau laptele AURIU. Cum se prepară?
Ceaiul verde reduce, de asemenea, absorbția de către organism a unei proteine care ajută la coagularea sângelui. Consumul băuturii pe stomacul gol poate duce la subțierea sângelui și nu este recomandată persoanelor cu tulburări de coagulare a sângelui.
Persoanele cu anemie sunt rugate să nu bea ceai verde pe stomacul gol, deoarece băutura poate duce la scăderea organismului de a absorbi fierul. Cofeina din ceaiul verde stimulează glandele suprarenale ca să elibereze hormonii de stres. Aceasta crește tensiunea arterială și ritmul cardiac. În consecință, persoanele cu probleme cardiace ar trebui să refuze această băutură pe stomacul gol.
Mai mult, consumul sistematic de ceai verde pe stomacul gol poate duce la perturbarea glandelor suprarenale. Cel mai bine este să bei ceaiul verde cu o felie de pâine din cereale integrale. Citește mai multe AICI.
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
-
-
Vopseaua permanentă și îndreptatul chimic cresc riscul de cancer16.09.2025, 13:10
-
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!