Ceaiul antibacterian care reglează echilibrul hormonal și durerea de artrită. De ce e bine să-l bei de 3 ori pe zi
Care e ceaiul considerat bun pentru sănătatea fizică și mentală.
Desigur, în cazul unor boli, ceaiul de mentă nu va înlocui medicamentele, dar poate ameliora unele simptome. Ceaiul de mentă îmbunătățește digestia și ajută la ameliorarea simptomelor precum greața, vărsăturile și balonarea.
Ceaiul de mentă este o sursă de antioxidanți. Antioxidanții din ceaiul de mentă joacă un rol important în prevenirea distrugerii celulelor cauzate de radicalii liberi. Acest lucru previne bolile cronice și îmbătrânirea prematură. Consumul a 11 grame de mentă poate oferi 2% din valoarea zilnică recomandată de vitamine.
Reglează echilibrul hormonal. Dacă aveți un dezechilibru hormonal, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră, dar ceaiul de mentă poate fi un aliat.
Ceaiul de mentă are proprietăți antibacteriene. Menta se găsește în majoritatea produselor de îngrijire orală disponibile în comerț. Menta oferă prospețime în gură și are proprietăți antibacteriene, care are grijă de dinți și gingii.
Reduce durerea de artrită. Ceaiul de mentă poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de artrită. Consumul ceaiului de mentă, de două ori pe zi, poate ameliora rigiditatea și durerea și poate îmbunătăți mobilitatea la pacienții cu artrită articulară.
Gargara cu ceai de mentă poate ajuta la îngrijirea bucală. Menta poate fi folosită și pentru dezinfectarea alimentelor. Există dovezi științifice că menta ucide bacteriile care provoacă intoxicații alimentare.
Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie
Cum se prepară ceaiul de mentă. Ingrediente:
- 500 ml apă;
- 30 grame frunze de mentă.
Aduceți apa la fiert, opriți focul și adăugați frunzele de mentă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 10 minute. După strecurare, bea ceaiul. Se recomandă să beți până la 3 căni de ceai de mentă pe zi.
Ceaiul de mentă este o băutură cu conținut scăzut de calorii, care îmbunătățește digestia și ameliorează simptomele anumitor boli. Cu toate acestea, acesta nu este un remediu pentru boli, așa că dacă aveți probleme de sănătate, ar trebui să consultați un specialist.
Ceaiul de mentă este contraindicat:
• femeilor însărcinate și celor care alăptează;
• persoanelor cu rinichi bolnavi;
• pacienţilor cu afecţiuni hepatice;
• copiilor sub 5 ani;
• persoanelor alergice la mentă;
• persoanelor care iau sedative.
Mănâncă zilnic pătrunjel. Ce se întâmplă în organism dacă îl incluzi în meniu
Mănâncă zilnic pătrunjel, spun nutriționiștii, deoarece este plin de vitamine și nutrienți. Pătrunjelul reprezintă o adevărată comoară pentru sănătate. Printre beneficiile aduse, se numără și ameliorarea durerilor cauzate de artrită, prin urmare, mănâncă zilnic pătrunjel, dacă vrei să fii sănătos.
Consumând frunze de pătrunjel, poți accelera eliminarea acidului uric, o substanță ce intensifică durerile articulare. Nutriționiștii recomandă să se consume frunzele proaspete de pătrunjel, însă chiar și varianta uscată poate să fie eficientă.
Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică
Pătrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen, adică substanțele existente în aceste frunze pot să inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Planta acționează ca un antioxidant, distrugând radicalii liberi ce afectează celulele sănătoase și inhibă multiplicarea și răspândirea celulelor canceroase în corp.
Dacă vei consuma pătrunjel în fiecare zi, aportul de acid folic protejează vasele sanguine și reduce riscul de infarct.
Beneficiile pătrunjelului
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și mai multă vitamina C decât citricele. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare a substanțelor nutritive a majorității organelor.
Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor, aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Pătrunjelul este bogat în clorofilă, care are capacitatea de a purifica și de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme.
Fluorul se întâlnește în abundență în pătrunjel. Fluorul din pătrunjel are o structură complet diferită molecular de fluorul produs chimic. Citește mai multe AICI.
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
