Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie

Ceaiul cu boabe de ienupăr ne ajută să avem o digestie mai bună, dacă am consumat alimente grele sau ne-am răsfățat cu o masă la fast-food.
Se spune că există persoane care pot digera chiar și pietrele, dar pentru cele mai multe lucrurile stau diferit. În primul rând, trebuie să știm că digestia are 4 faze: ingerarea, apoi digestia propriu-zisă, absorbția substanțelor utile și, la final, eliminarea deșeurilor.
Când mâncăm, datorită mestecării, alimentele sunt procesate și apoi trece în stomac. Enzimele din salivă au diverse funcții. De exemplu, acționează asupra amidonului.
Dieta keto, 11 alimente bogate în fibre acceptate. Care sunt beneficiile acestui regim
Un ceai de plante, care conține și alte ingrediente naturale, ar fi un ajutor valid pentru digestie. Dacă nu suferim de anumite patologii și episodul de disconfort la înghițirea alimentelor este sporadic, un ceai de plante ne-ar putea oferi alinare.
Printre ingredientele naturale, care pot fi adăugate în ceaiul de plante, se numără boabele de ienupăr, pe care le putem cumpăra din magazinele naturiste.
Boabele de ienupăr sunt folosite și în diferite rețete, dar și la prepararea ceaiurilor. De fapt, boabele de ienupăr pot reduce durerile de stomac și balonarea în timpul digestiei alimentelor, contracarând și fermentația intestinală excesivă.
Atenție: persoanele care suferă de boli de rinichi nu por consuma boabe de ienupăr.
În ceaiul care ajută digestia putem adăuga și rădăcină de lemn dulce. Cu toate acestea, rădăcina de lemn dulce nu este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, care au boli legate de sistemul cardiovascular, rinichi, femeilor însărcinate și celor care alăptează.
Pentru a prepara ceaiul de plante, cu ingredientele de mai sus, avem nevoie de:
200 ml apă;
1 grame rădăcină de lemn dulce;
3 boabe de ienupăr;
vârful unei lingurițe de anason stelat;
câteva semințe de fenicul;
o jumătate de linguriță de coaja de portocală netratată.
După ce am fiert apa, adăugăm toate ingredientele și acoperim oala. După 5 minute, ceaiul de filtrează și este gata pentru a fi consumat. Acest ceai poate fi consumat ca atare sau cu puțină miere.
Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică
Ceapa fiartă are efecte majore asupra sănătății. Ceapa crudă are niveluri mai ridicate de compuși organici de sulf care oferă multe beneficii organismului.
În primul rând, fierberea cepei și consumarea lichidului ne pot oferi multe vitamine, minerale și alți nutrienți sănătoși. Doar o ceașcă este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina B6, mangan, potasiu și acid folic, printre multe altele.
Lichidul din ceapă este, de asemenea, o mare sursă de fibre alimentare, antioxidanți și proprietăți antibacteriene, potrivit Health Tips.
Ceapa fiartă stimulează sistemul imunitar
Fierberea cepei și consumul lichidului pot oferi antioxidanți puternici și unici care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi stimularea naturală a sistemului imunitar, reducerea radicalilor liberi și reducerea riscului de a dezvolta boli și boli. Acest lichid are peste 25 de soiuri diferite de antioxidanţi flavonoide singur și un antioxidant puternic cunoscut sub numele de antocianine.
Ceapa fiartă, compuși care luptă împotriva cancerului
Fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer. Acest lucru este adesea atribuit aliului compus unic. De asemenea, lichidul din ceapă conține compuși de luptă împotriva cancerului, cum ar fi compușii de sulf și antioxidanții flavonoidici. Nu numai asta, dar acest amestec conține quercetină și fisetină, antioxidanți puternici care pot fi de ajutor în această privință.
Ceapa fiartă benefică și diabeticilor
Lichidul din fierberea cepei și consumarea regulată a acestuia poate oferi, de asemenea, beneficii pentru persoanele cu diabet zaharat sau pentru cele cu risc de a dezvolta diabet. Aceasta poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge à jeun, precum și ajuta la reglarea controlului glicemiei. De asemenea, quercetina și compușii de sulf s-au dovedit a avea efecte anti diabetice.
Ceapa fiartă reduce simptomele de gripă și răceală
În cele din urmă, fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta la combaterea și reducerea bacteriilor nedorite din organism datorită proprietăților sale antibacteriene puternice. Quercetina s-a dovedit a fi deosebit de utilă pentru combaterea bacteriilor nedorite, precum și compușii săi de sulf puternic și proprietăți anti-fungice. Acest lucru, împreună cu alte beneficii menționate anterior poate ajuta la reducerea bolilor și comune răceala şi simptome de gripă.
Ceapa fiartă, conținut de vitamina C
Ceapă fiarta oferă beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor de vitamina C. O cană de ceapă fiartă conține 11 miligrame de vitamina C, care reprezintă 12% din aportul zilnic pentru bărbați și 15% pentru femei, stabilit de Institutul de Medicină. Vitamina C stimulează producția de colagen, un proces necesar pentru sănătatea oaselor și a vaselor de sânge. De asemenea, joacă un rol în sănătatea mintală, ajutându-vă să producă noradrenalină, un produs chimic care reglează starea ta de spirit.
Conținut ridicat de fibre
Ceapa fiartă servește ca sursă de fibre dietetice, un tip de carbohidrați care luptă împotriva bolilor. Fibrele ajută la scăderea colesterolului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduc riscul de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Fibrele ajută, de asemenea, la mutarea scaunului prin tractul digestiv, prevenind constipația.
O ceașcă de ceapă fiartă vă oferă 2,9 grame de fibre dietetice. Acest lucru contribuie cu 12% la aportul zilnic recomandat pentru femei și 8% pentru bărbați, stabilit de Institutul de Medicină. Citește mai multe AICI.
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
-
Disonanța cognitivă: de ce facem lucruri care ne contrazic valorile26.08.2025, 16:30
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
7 ceaiuri care te scapă de răgușeală și tuse. Vindecă gâtul instant
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată. Își pierde proprietățile
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Apa cu cuișoare, beneficii surprinzătoare pentru glicemie și ficat. Eugenolul, compusul care are efect antiinflamator
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.