Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică

Monika Baciu |
Data publicării:
ceapa fiarta - FOTO: Freepik@Racool_Studio
ceapa fiarta - FOTO: Freepik@Racool_Studio

Ceapa fiartă conține compuși benefici pentru sănătate. Ce se schimbă în momentul în care o fierbi.

Ceapa fiartă are efecte majore asupra sănătății. Ceapa crudă are niveluri mai ridicate de compuși organici de sulf care oferă multe beneficii organismului. 

În primul rând, fierberea cepei și consumarea lichidului ne pot oferi multe vitamine, minerale și alți nutrienți sănătoși. Doar o ceașcă este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina B6, mangan, potasiu și acid folic, printre multe altele.

Lichidul din ceapă este, de asemenea, o mare sursă de fibre alimentare, antioxidanți și proprietăți antibacteriene, potrivit Health Tips.

Ceapa fiartă stimulează sistemul imunitar

Fierberea cepei și consumul lichidului pot oferi antioxidanți puternici și unici care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi stimularea naturală a sistemului imunitar, reducerea radicalilor liberi și reducerea riscului de a dezvolta boli și boli. Acest lichid are peste 25 de soiuri diferite de antioxidanţi flavonoide singur și un antioxidant puternic cunoscut sub numele de antocianine.

Vezi și: Cum poți să obosești în timp ce stai. Ce consumă resursele creierului. Ce NU trebuie să ignori NICIODATĂ

Ceapa fiartă, compuși care luptă împotriva cancerului

Fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer. Acest lucru este adesea atribuit aliului compus unic. De asemenea, lichidul din ceapă conține compuși de luptă împotriva cancerului, cum ar fi compușii de sulf și antioxidanții flavonoidici. Nu numai asta, dar acest amestec conține quercetină și fisetină, antioxidanți puternici care pot fi de ajutor în această privință.

Ceapa fiartă benefică și diabeticilor

Lichidul din fierberea cepei și consumarea regulată a acestuia poate oferi, de asemenea, beneficii pentru persoanele cu diabet zaharat sau pentru cele cu risc de a dezvolta diabet. Aceasta poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge à jeun, precum și ajuta la reglarea controlului glicemiei. De asemenea, quercetina și compușii de sulf s-au dovedit a avea efecte anti diabetice.

Vezi și: Ce este Parkinson, boala de care suferă Michael J. Fox: Șapte ani de negare. Cea mai grea parte a diagnosticului meu

Ceapa fiartă reduce simptomele de gripă și răceală

În cele din urmă, fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta la combaterea și reducerea bacteriilor nedorite din organism datorită proprietăților sale antibacteriene puternice. Quercetina s-a dovedit a fi deosebit de utilă pentru combaterea bacteriilor nedorite, precum și compușii săi de sulf puternic și proprietăți anti-fungice. Acest lucru, împreună cu alte beneficii menționate anterior poate ajuta la reducerea bolilor și comune răceala şi simptome de gripă.

Ceapa fiartă, conținut de vitamina C

Ceapă fiarta oferă beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor de vitamina C. O cană de ceapă fiartă conține 11 miligrame de vitamina C, care reprezintă 12% din aportul zilnic pentru bărbați și 15% pentru femei, stabilit de Institutul de Medicină. Vitamina C stimulează producția de colagen, un proces necesar pentru sănătatea oaselor și a vaselor de sânge. De asemenea, joacă un rol în sănătatea mintală, ajutându-vă să producă noradrenalină, un produs chimic care reglează starea ta de spirit.

Vezi și: Care sunt obiceiurile nesănătoase ale românilor. Medic: Pe termen lung, efecte devastatoare. 80% din populaţie este constipată

Conținut ridicat de fibre

Ceapa fiartă servește ca sursă de fibre dietetice, un tip de carbohidrați care luptă împotriva bolilor. Fibrele ajută la scăderea colesterolului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduc riscul de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Fibrele ajută, de asemenea, la mutarea scaunului prin tractul digestiv, prevenind constipația.

O ceașcă de ceapă fiartă vă oferă 2,9 grame de fibre dietetice. Acest lucru contribuie cu 12% la aportul zilnic recomandat pentru femei și 8% pentru bărbați, stabilit de Institutul de Medicină.

Incorporează ceapa fiartă în dieta ta pentru a profita de beneficiile pentru sănătate asociate cu conţinutul lor de cupru. Cuprul hrănește creierul ajutând la implicarea substanțelor chimice în comunicarea creierului și susține, de asemenea, sinteza mielinei, o substanță necesară pentru funcția creierului. Cuprul inclus în dieta ta, de asemenea, sprijină sistemul imunitar, astfel încât să vă poată proteja de infecții.

Vezi și: Hărțuirea stradală, fenomen în România. Georgiana Năstase și Dragoș Dado, manifest creativ "STOP hărțuire", PALMĂ pentru societate: Doar pretindem că suntem evoluați! 5 oameni din 150 mii au înțeles

Fosfor și mangan

Ceapa fiartă oferă alte minerale esențiale, inclusiv fosfor și mangan. Fiecare ceașcă de ceapă fiartă oferă 74 miligrame de fosfor și 0,3 miligrame de mangan. Asta înseamnă 11% din necesarul zilnic de fosfor, așa cum a fost stabilit de Institutul de Medicină, precum și 17% din aportul zilnic recomandat de mangan pentru femei și 13% pentru bărbați.

Atât fosforul, cât și manganul îți mențin oasele puternice. Fosforul promovează, de asemenea, circulația sănătoasă și joacă un rol în comunicarea celulară, în timp ce manganul susține metabolismul și ajută la vindecarea rănilor, arată Healthy Living.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel