Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică
Ceapa fiartă conține compuși benefici pentru sănătate. Ce se schimbă în momentul în care o fierbi.
Ceapa fiartă are efecte majore asupra sănătății. Ceapa crudă are niveluri mai ridicate de compuși organici de sulf care oferă multe beneficii organismului.
În primul rând, fierberea cepei și consumarea lichidului ne pot oferi multe vitamine, minerale și alți nutrienți sănătoși. Doar o ceașcă este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina B6, mangan, potasiu și acid folic, printre multe altele.
Lichidul din ceapă este, de asemenea, o mare sursă de fibre alimentare, antioxidanți și proprietăți antibacteriene, potrivit Health Tips.
Ceapa fiartă stimulează sistemul imunitar
Fierberea cepei și consumul lichidului pot oferi antioxidanți puternici și unici care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi stimularea naturală a sistemului imunitar, reducerea radicalilor liberi și reducerea riscului de a dezvolta boli și boli. Acest lichid are peste 25 de soiuri diferite de antioxidanţi flavonoide singur și un antioxidant puternic cunoscut sub numele de antocianine.
Ceapa fiartă, compuși care luptă împotriva cancerului
Fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer. Acest lucru este adesea atribuit aliului compus unic. De asemenea, lichidul din ceapă conține compuși de luptă împotriva cancerului, cum ar fi compușii de sulf și antioxidanții flavonoidici. Nu numai asta, dar acest amestec conține quercetină și fisetină, antioxidanți puternici care pot fi de ajutor în această privință.
Ceapa fiartă benefică și diabeticilor
Lichidul din fierberea cepei și consumarea regulată a acestuia poate oferi, de asemenea, beneficii pentru persoanele cu diabet zaharat sau pentru cele cu risc de a dezvolta diabet. Aceasta poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge à jeun, precum și ajuta la reglarea controlului glicemiei. De asemenea, quercetina și compușii de sulf s-au dovedit a avea efecte anti diabetice.
Ceapa fiartă reduce simptomele de gripă și răceală
În cele din urmă, fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta la combaterea și reducerea bacteriilor nedorite din organism datorită proprietăților sale antibacteriene puternice. Quercetina s-a dovedit a fi deosebit de utilă pentru combaterea bacteriilor nedorite, precum și compușii săi de sulf puternic și proprietăți anti-fungice. Acest lucru, împreună cu alte beneficii menționate anterior poate ajuta la reducerea bolilor și comune răceala şi simptome de gripă.
Ceapa fiartă, conținut de vitamina C
Ceapă fiarta oferă beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor de vitamina C. O cană de ceapă fiartă conține 11 miligrame de vitamina C, care reprezintă 12% din aportul zilnic pentru bărbați și 15% pentru femei, stabilit de Institutul de Medicină. Vitamina C stimulează producția de colagen, un proces necesar pentru sănătatea oaselor și a vaselor de sânge. De asemenea, joacă un rol în sănătatea mintală, ajutându-vă să producă noradrenalină, un produs chimic care reglează starea ta de spirit.
Conținut ridicat de fibre
Ceapa fiartă servește ca sursă de fibre dietetice, un tip de carbohidrați care luptă împotriva bolilor. Fibrele ajută la scăderea colesterolului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduc riscul de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Fibrele ajută, de asemenea, la mutarea scaunului prin tractul digestiv, prevenind constipația.
O ceașcă de ceapă fiartă vă oferă 2,9 grame de fibre dietetice. Acest lucru contribuie cu 12% la aportul zilnic recomandat pentru femei și 8% pentru bărbați, stabilit de Institutul de Medicină.
Incorporează ceapa fiartă în dieta ta pentru a profita de beneficiile pentru sănătate asociate cu conţinutul lor de cupru. Cuprul hrănește creierul ajutând la implicarea substanțelor chimice în comunicarea creierului și susține, de asemenea, sinteza mielinei, o substanță necesară pentru funcția creierului. Cuprul inclus în dieta ta, de asemenea, sprijină sistemul imunitar, astfel încât să vă poată proteja de infecții.
Fosfor și mangan
Ceapa fiartă oferă alte minerale esențiale, inclusiv fosfor și mangan. Fiecare ceașcă de ceapă fiartă oferă 74 miligrame de fosfor și 0,3 miligrame de mangan. Asta înseamnă 11% din necesarul zilnic de fosfor, așa cum a fost stabilit de Institutul de Medicină, precum și 17% din aportul zilnic recomandat de mangan pentru femei și 13% pentru bărbați.
Atât fosforul, cât și manganul îți mențin oasele puternice. Fosforul promovează, de asemenea, circulația sănătoasă și joacă un rol în comunicarea celulară, în timp ce manganul susține metabolismul și ajută la vindecarea rănilor, arată Healthy Living.
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
-
Cum pot ceaiul și cafeaua să-ți "fure" fierul din corp07.11.2025, 19:26
-
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii07.11.2025, 17:32
-
-
Avocado și ou, combinația nutritivă care îți transformă sănătatea07.11.2025, 14:23
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
