Cafea decofeinizată, efecte secundare periculoase. Avertismentul unui medic CELEBRU

Cătălina Burghelea / 15 ian 2021 / 08:27

Cafeaua decofeinizată conține produse chimice periculoase pentru sănătate.

William Li, medic, preşedinte şi director medical la Fundaţia Angiogenesis, atrage atenția asupra cafelei fără cofeină, despre care spune că poate fi la fel de nocivă pentru sănătate ca cea cofeinizată, scrie eatthis.com.

Boabele de cafea conţin în mod natural cofeină, modul prin care a fost îndepărtată fiind dificil, în urma unui proces industrial.   

"Boabele sunt înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Unii dintre solvenţi sunt aceiaşi utilizaţi în diluantul pentru pictură sau dizolvanţi" a explicat William Li.

Aceste produse chimice pot pune în pericol sănătatea. Spre exemplu, clorura de metilen nu este un produs chimic uşor. Medicul R. Byakodi subliniază că inhalarea acestei substanţe irită nasul şi gâtul şi afectează sistemul nervos.

"Este recunoscut faptul că încetineşte temporar sistemul nostru nervos central", a confirmat medicul AVA Williams.

Produsele chimice folosite pentru cafeaua decofeinizată pot afecta sistemul nervos, provoaca artrită rematoidă şi prezintă şi un risc de cancer.  

Deși putem crede că o cafea decofeinizată nu conține cofeină, William li contrzice această teorie. Cafea decofeinizată conţine întotdeauna 5% cafeină. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy