Călcâie crăpate, tălpi uscate, cauze și remedii. Patru soluții geniale de făcut acasă. Trebuie să încerci trucul cu banane

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Calcaie crapate - Foto: Freepick @unaihuiziphotography @kuprevich @Alessandro_Grandini
Calcaie crapate - Foto: Freepick @unaihuiziphotography @kuprevich @Alessandro_Grandini

Călcâie crăpate sau tălpi crăpate și uscate. Care sunt cauzele și cum le poți trata acasă. 

Aveți impresia că pielea de pe talpa picioarelor este cea mai aspră piele de pe corp sau că aveți mereu călcâiele crăpate? Dacă da, nu sunteți singurii în situația asta. 

Vestea bună este că vă puteți gestiona picioarele uscate și călcâiele crăpate cu remedii foarte simple. Deși este posibil ca picioarele să nu semene niciodată cu cele ale unui bebeluș, cu îngrijirea potrivită, acestea vor fi întotdeauna prezentabile și veți putea să vă puneți în valoare în orice situație.

Care sunt cauzele călcâielor crăpate și ale picioarelor uscate?

Harm reduction și cele 3 obiceiuri care ne ucid. Care e cheia pentru fumători. Alin Popescu: E ușor să uiți sau să ignori când "nota de plată" vine peste 20-30 de ani

Este posibil ca picioarele uscate să nu aibă nicio cauză cunoscută. Unele persoane au pielea și picioarele uscate în mod natural. De asemenea, picioarele dumneavoastră pot fi uscate dacă sunt mereu expuse la vreme extrem de rece sau de caldă sau pentru că alegeți să mergeți mereu pe suprafețe exterioare desculț sau în sandale. Alteori, există motive medicale pe care ar trebui să le cercetați mai atent.

- Eczema

Dacă pielea este mâncărimată, uscată și, cu scărpinatul, devine solzoasă sau începe să se descuameze, este posibil să vă confruntați cu eczeme. Eczema este o afecțiune comună a pielii care poate afecta pe oricine, la orice vârstă. Medicul dumneavoastră vă poate pune un diagnostic corect. Dacă este vorba de eczemă, acesta vă poate sugera soluții fără prescripție medicală, cum ar fi creme și loțiuni. Dacă aceste produse nu funcționează pentru dumneavoastră, medicul vă poate prescrie creme și loțiuni mai puternice.

- Picior de atlet

Picioarele uscate pot fi, de asemenea, un simptom al piciorului de atlet, care poate apărea dacă picioarele tale sunt umede sau poartă șosete transpirate pentru perioade lungi de timp. Piciorul atletului este o ciupercă care se poate răspândi între prietenii și membrii familiei care împart prosoape și zone umede precum băile.

Călcâiele crăpate pot apărea, de asemenea, dacă purtați șosete transpirate sau umede pentru perioade lungi de timp. În cazuri extreme, călcâiele care sunt mereu iritate din cauza presiunii exercitate de mersul pe jos și a pantofilor prea strâmți pot începe să sângereze, potrivit Healthline.

Ce să faci să nu mai ai călcâie și tălpi crăpate

Astenia de toamnă, simptome. Alimentul care o înrăutățește. Ciurea: Este un drog, un inamic al corpului

În primul rând, atât pentru picioarele uscate, cât și pentru călcâiele crăpate, faceți tot posibilul să evitați să vă expuneți picioarele la vreme extrem de caldă sau rece.

Vă puteți proteja picioarele de ambele condiții meteorologice purtând în permanență încălțăminte adecvată. Acest lucru ar include pantofi potriviți corect și șosete uscate, în toate anotimpurile.

Pentru călcâiele crăpate și pielea uscată, încercați să faceți tot posibilul să nu vă expuneți picioarele la apă foarte fierbinte atunci când faceți baie.

De asemenea, revizuiți tipul de săpun pe care îl folosiți pentru a vă curăța corpul. Este posibil ca acesta să vă usuce pielea. Lauril sulfatul de sodiu și parfumurile artificiale sunt principalele ingrediente pe care trebuie să le evitați atunci când aveți pielea uscată și alegeți un săpun.

Remedii naturiste pentru călcâiele crăpate și picioarele uscate. Cum să tratezi totul acasă


1. Baie cu fulgi de ovăz

Înmoaie-ți picioarele în acest amestec liniștitor cu apă călduță și relaxează-te.

După aproximativ 20 de minute, scoateți-vă picioarele cu un prosop curat și uscați-vă cu grijă picioarele și gleznele. Apoi, pentru a bloca hidratarea, încercați să vă acoperiți picioarele cu o loțiune hidratantă, unt de cacao sau ulei de măsline. Picioarele și gleznele ar trebui să fie mătăsoase și netede.

2. Sarea Epsom

Puteți încerca, de asemenea, să vă calmați picioarele și călcâiele cu o baie de sare Epsom. Puteți cumpăra sare Epsom de la orice farmacie.

Urmați instrucțiunile de pe ambalaj și sunteți pe drumul spre o baie de picioare naturală și liniștitoare.

3. Apă călduță cu zeamă de lămâie sau oțet de mere

Seara, înmoaie-ți picioarele în apă călduță cu zeamă de lămâie sau puțin oțet de mere.

4. Mască din banane cu miere de albine

Poți face acasă o mască dintr-o banană amestecată cu puțină miere de albine. Această rețetă este un adevărat elixir pentru pielea crăpata a picioarelor.

Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale emoliente și antibacteriene. Mai mult, cercetătorii arată că mierea poate ajuta la vindecarea, curățarea rănilor și la hidratarea pielii. 

5. Alte tratamente tradiționale pentru picioarele uscate și călcâiele crăpate

Dacă preferați să încercați alte modalități de a gestiona simptomele călcâielor crăpate și ale picioarelor uscate, puteți pur și simplu să vizitați raionul de îngrijire a pielii și să luați o cremă sau o loțiune hidratantă cu unt de shea sau aloe.

Alte ingrediente ale loțiunilor, cum ar fi acidul salicilic, acidul alfa-hidroxi, izomeratul de zaharide și ureea, toate pot ameliora simptomele picioarelor uscate. Aceste produse variază în funcție de preț și au o durată de viață nedeterminată.

Pentru a vedea o schimbare la nivelul picioarelor și călcâielor, după baie, veți dori să vă acoperiți picioarele și călcâiele și apoi să vă puneți șosete curate și uscate pentru a ajuta la fixarea umidității adăugate. Acest lucru funcționează cel mai bine pe timp de noapte.

Dacă aveți tendința de a vă trata la pedichiură, întrebați tehnicianul de unghii dacă puteți adăuga un tratament cu ceară de parafină la ședința dumneavoastră. Tehnicianul vă va acoperi picioarele cu ceară caldă, topită, după ce v-a curățat picioarele.

Odată ce ceara s-a răcit ușor, o va îndepărta, dezvăluind o piele moale, netedă și hidratată. În funcție de uscăciunea picioarelor dumneavoastră și de crăpăturile din călcâie, ați putea obține o ușurare pentru câteva zile.

În cazul în care aceste remedii nu vă oferă rezultatele pe care le-ați sperat, medicul ar putea să vă ajute. După ce medicul vă analizează situația, vă poate prescrie un antibiotic oral dacă stabilește că problema picioarelor uscate sau a călcâielor crăpate este o infecție.

Dacă picioarele uscate sau călcâiele crăpate nu sunt din cauza unei infecții, medicul vă poate sugera o versiune cu prescripție medicală a unei creme cu hidrocortizon.

Mai mult, crăparea călcâielor poate fi o consecință a existenței unui deficit de vitamine și minerale din corp. De aceea, este indicat ca la recomandarea medicului sau a farmacistului să faci o cură cu vitamina A și Zinc. Lipsa acestor două vitamine duce la deteriorarea părului și la uscarea pielii.

Boala de care oamenii află din greșeală. Semnul durerii de cap și analiza pe care trebuie s-o faci după 40 de ani. Mihalea: Nu mai puneți pe seama oboselii, a vârstei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel