Cancer de col uterin: teste gratuite la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj

Adisa Codruț |
Data publicării:
Analize  FOTO: pexels.com
Analize FOTO: pexels.com

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase fac gratuit, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 18.00, teste Babeș-Papanicolau.

Cancer, col uterin. Specialiști de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca fac teste gratuite de depistare a cancerului de col uterin zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 - 18.00. Recoltarea se face în toate cabinetele de ginecologie ale Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, de pe strada Moților nr. 19, pe baza formularului special, eliberat de medicul de familie.

Acțiunea face parte dintr-o campanie derulată în cadrul Programului național de depistare precoce a cancerului de col uterin.
Testul se adresează tuturor femeilor cu vârsta peste 25 de ani, cu domiciliul în județul Cluj, indiferent dacă sunt sau nu asigurate la sistemul național de sănătate. Medicii precizează că testarea periodică a metodei Babeș-Papanicolau poate reduce semnificativ, în peste 90% din cazuri, riscul apariției unui cancer invaziv de col uterin, potrivit ziuadecluj.realitatea.net.

În Ambulatoriul de la Boli Infecțioase sunt folosite cele mai performante metode de tratament personalizat conform nevoilor pacientelor, iar Serviciul de Anatomie Patologică oferă servicii la standarde înalte pentru diagnosticarea cancerului de col uterin: citologie în mediu lichid, imunohistochimie și genotipare HPV.

Pentru detalii, persoanele interesate pot suna la 0264/599.226 și 0364/131.177 sau se pot prezenta la sediul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel