Cancer de ficat sau esofag: o proteină responsabilă, descoperită

Angela Sabău |
Data publicării:
Celule
Celule

Proteina care duce la formarea cancerului de esofag sau ficat a fost identificată de către cercetători. Descoperirea dă posibilitatea unor noi tratamente ale acestor forme de cancer.

Cancerele apar atunci când codul genetic al celulelor normale este modificat, provocând o creștere excesivă. Cercetătorii de la Cancer Science Institute of Singapore (CSI Singapore) de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) au descoperit o proteină care conduce la creșterea cancerelor esofagului sau a ficatului prin modificarea codului genetic într-un mod inedit.

Proteina 3 asociată morții (DAP3), reprimă un proces numit edenție ARN adenozin-in-inosină (A-la-I) care corectează în mod normal codul genetic pentru a se asigura că genele sunt exprimate corect.

Prin inhibarea prin modificare a ARN, DAP3 acționează ca un oncogen - o genă care are potențialul de a provoca cancer. Această descoperire oferă potențialul de a dezvolta noi medicamente care vizează DAP3 pentru tratamentul cancerului.
Studiul a fost condus de profesorul asistent Polly Chen, investigator principal la CSI Singapore, iar rezultatele au fost publicate în revista științifică Science Advances la 17 iunie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel