Cancer de sân, noi orientări privind testarea

Cancerul mamar face mii de victime anual
Cancerul mamar face mii de victime anual

Colegiul american al medicilor patologi a stabilit noi orientări privind patologia digitală pentru testarea cancerului de sân, bazându-se pe 11 noi dovezi științifice. Astfel sunt disponibile noi recomandări clinice care ajută clinicile să utilizeze mai bine analiza cantitativă a imaginii (QIA) în testul HER2 pentru cancerul de sân.

Primele recomandări introduse se referă la pașii care validează QIA înainte de a implementa împreună cu pașii de întreținere pentru a asigura calitatea și controlul în timpul testelor. Colegiul recomandă laboratoarelor să valideze rezultatele QIA prin compararea acestora cu o metodă alternativă validată, cum ar fi protocolul de hibridizare in-situ HER2 sau imaginile consensuale.

,,Ne-am propus să depășim decalajul dintre tehnologie și practica clinică, cu recomandări bazate pe revizuirea de către experți a literaturii publicate", a declarat prof.dr. Marilyn M. Bui, de la Centrul de Cancer Moffitt din Tampa, Florida, președintele proiectului.

Recomandările vor ajuta laboratoarele să se asigure că diagnosticele sunt corecte și consecvente, diagnostice esențiale pentru fiecare pacient pentru prognostic și planificarea tratamentului. Un grup de patologi și histo-tehnologi cu cunoștințe de specialitate în patologie digitală, imunohistochimie, managementul calității și patologia mamară a creat liniile directoare.

Grupul a revizuit mai mult de 250 de articole pentru a crea recomandările. O versiune a ghidului a fost publicată într-o ediție a Arhivelor de Patologie și Medicină de Laborator. O puteți consulta aici

Recent un studiu sugera că rezultatele fals pozitive în cazul cancerului mamar ar trebui să fie considerate parte integrantă a strategiei personalizate de screening la femei. Specialiștii americani sunt de părere că în cazul femeilor cu anumiți factori de risc pentru cancerul de sân, mamografiile anuale începând cu vârsta de 30 de ani pot fi benefice, potrivit unui studiu efectuat la peste 2 milioane de femei, în condițiile în care în prezent, mamografiile de screening sunt recomandate începând cu vârsta de 40 ani.

În plus, și femeile cu vârsta de 75 de ani și peste ar trebui să continue să facă mamografii de screening din cauza incidenței relativ ridicate a cancerului de sân descoperită la această grupă de vârstă.

 
 
 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel