Cancer – diabet, studiu de amploare. Femeile, risc mai mare decât bărbații

Rodica Mitu / 07 aug 2018 / 12:19
Spital
Spital

Persoanele diagnosticate cu diabet prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer.

Cercetările subliniază o crestere a riscului de cancer renal pentru cei care suferă de diabet, în special în rândul populației feminine, potrivit unei analize de amploare realizată de către oameni de ştiinţă din Australia și citată în presa internațională.

Au fost analizate nu mai puțin de 47 de studii în care au fost implicate aproape 20 de milioane de persoane. Concluziile au indicat că femeile cu diabet prezintă un risc mai ridicat - în comparaţie cu bărbaţii - de apariţie a unei forme de cancer. Autorii cercetării au atras atenţia că aceste diferenţe observate între sexe nu sunt insignifiante, prin urmare trebuie evaluate mai departe.

Risc mare pentru femei

În urma cercetării realizate la „The George Institute for Global Health", s-a descoperit că femeile cu diabet au un risc cu 27% mai mare de a dezvolta cancer în comparaţie cu cele care nu au acest diagnostic. Totodată, oamenii de ştiinţă au descoperit un risc cu 6% mai ridicat ca femeile diagnosticate cu diabet să dezvolte o formă de cancer în comparaţie cu bărbaţii cu diabet.

În general, femeile diagnosticate cu diabet prezintă un risc cu 11% mai mare - în comparaţie cu bărbaţii - de a dezvolta cancer renal, conform concluziilor studiului.

Posibilă explicație

„Cunoaştem faptul că, de multe ori, femeile sunt tratate insuficient când se prezintă pentru prima oară cu simptome de diabet, au mai puţine şanse de a beneficia de terapie intensivă şi nu îşi administrează medicaţia la acelaşi nivel ca bărbaţii. Toate acestea ar putea explica într-un fel de ce femeile au un risc mai mare de a dezvolta cancer în comparaţie cu bărbaţii", a spus doctorul Sanne Peters.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy