Cancer endometrial: combinația de medicamente care dublează supraviețuirea

Angela Sabău |
Data publicării:
Durere ovare
Durere ovare

Chimioterapia combinată cu un medicament a îmbunătățit semnificativ rata de supraviețuire a femeilor cu o formă rară și agresivă de cancer endometrial.

Oamenii de știință din Yale Cancer Center (YCC) au descoperit că prin combinarea chimioterapiei cu medicamentul trastuzumab se îmbunătățește semnificativ rata de supraviețuire a femeilor cu o formă rară și agresivă de cancer endometrial. Aceste rezultate pot ajuta la schimbarea standardului de îngrijire la nivel mondial pentru această boală. Rezultatele sunt publicate astăzi în revista Clinical Cancer Research.
"Studiul a analizat 58 de femei cu carcinom seros uterin (USC) ale căror tumori au exprimat niveluri ridicate de proteină HER2, care este cunoscută pentru că duce la mai multe forme de cancer la femei", a spus Alessandro Santin, doctor în științe medicale, profesor de ginecologie, obstetrică și științe ale reproducerii. El este liderul echipei de cercetare aliniată bolilor din cadrul programului de oncologie ginecologică la Spitalul de cancer Smilow și YCC și autor principal al studiului. 
După operație, femeilor li s-a administrat fie un regim de chimioterapie standard de carboplatin și paclitaxel, fie același regim de chimioterapie combinată urmat de trastuzumab. Trastuzumab vizează HER2, un receptor de suprafață și are rezultate mult îmbunătățite pentru femeile ale căror cancere de sân prezintă niveluri ridicate de expresie HER2.

Eficiență neașteptată

Terapia combinată cu trastuzumab a fost deosebit de eficientă la 41 de femei cu stadiul avansat 3 și stadiul 4 USC care au primit pentru prima dată tratament pentru boală. Supraviețuirea medie fără progresie (PFS) s-a dublat de la aproximativ 9 luni la grupul de control, la 18 luni la femeile cărora li s-a administrat tratamentul, „ceea ce este fără precedent pentru acest cancer”, a spus Santin.
„Studiul nu a arătat nicio diferență de toxicitate între cele două grupuri”, a mai spus Santin. "Trastuzumab este un anticorp umanizat, un produs natural al corpului nostru și este extrem de bine tolerat."
În fiecare an, peste 65.650 de femei din Statele Unite sunt diagnosticate cu cancer endometrial și peste 12.590 mor de boală. USC reprezintă doar trei până la zece la sută din toate aceste cazuri de cancer endometrial, dar ucide peste 40% dintre pacienți pentru că este atât de agresiv.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel