Cancer pulmonar, tip rar: o posibilă terapie testată de japonezi

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Boli pulmonare
Boli pulmonare

Cercetătorii susțin că tratarea unui tip rar de cancer pulmonar s-ar putea îmbunătăți prin iradiere cu infraroșu și un compus care vizează cancerul. 

Mezoteliomul pleural malign (MPM) constituie un tip rar de cancer care afectează mucoasa pulmonară și care ar beneficia de un tratament îmbunătățit prin iradiere cu infraroșu (fotoimunoterapie) și un anume compus, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Nagoya, Japonia. Acel compus e alcătuit dintr-un anticorp, care vizează o structură specifică asupra celulelor canceroase, arată un comunicat al universității citate. Când lumina strălucitoare în infraroșu este reflectată pe partea corpului afectată de cancer, compusul se prinde pe membranele celulelor canceroase, ceea ce duce la ruperea acută a celulelor și moartea tumorii.

”Plămânii și cavitatea toracică conțin o cantitate mare de aer și, prin urmare, sunt foarte buni pentru a transmite eficient lumina aproape infraroșu. (…) NIR-PIT este o opțiune sigură de fototerapie care poate viza o regiune de interes. (...) Astfel, am crezut că NIR-PIT ar putea fi un strategie eficientă pentru controlul MPM localizat”, mai susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel