Cancer, risc de suicid după diagnosticare

Diagnosticul de cancer, o veste proasta pentru pacienti, creste riscul de suicid
Diagnosticul de cancer, o veste proasta pentru pacienti, creste riscul de suicid

Vestea diagnosticului de cancer este pentru mulți pacienți extrem de șocantă. Oamenii de știință atrag atenția asupra faptului că riscul de sinucidere crește semnificativ în primul an după aflarea diagnosticului. Potrivit unei cercetări, această creștere variază în funcție de tipul de cancer diagnosticat.

Suicidul este a zecea cauză principală de deces în S.U.A., iar incidența decesului suicidar este mai mare în rândul pacienților cu cancer decât în populația generală. Pentru a estima riscul de sinucidere în decursul anului după diagnosticarea cancerului, o echipă condusă de medicii Hesham Hamoda, de la Spitalul de Copii din Boston și Ahmad Alfaar de la Universitatea de Medicină din Berlin, a examinat informații despre toți pacienții cu cancer din baza de date privind supravegherea, epidemiologia și rezultatele finale (SEER) între 2000 și 2014. Aceasta a reprezentat aproximativ 28% din populația americană a pacienților cu cancer.

,,Acesta este cel mai mare studiu care evaluează tendințele recente ale riscului de sinucidere după diagnosticarea cancerului în populația Statelor Unite", a declarat Anas Saad, autorul principal al studiului.

Dintre cei 4.671.989 de pacienți din analiză, 1.585 s-au sinucis în termen de un an de la diagnosticarea lor. A existat un risc de două ori și jumătate mai mare decât cel așteptat în populația generală.

,,Conștientizarea în rândul furnizorilor de a examina riscul de sinucidere și de a referi către serviciile de sănătate mintală este importantă pentru atenuarea acestui risc și salvarea vieților, mai ales în primele șase luni de la diagnostic. Mai mult, membrii familiei și îngrijitorii trebuie să fie instruiți pentru a oferi sprijin psihologic rudelor lor bolnavi ", a spus dr. Alfaar, potrivit Eurekalert.org.

Concluziile subliniază importanța screening-ului pentru riscul de sinucidere la pacienții nou diagnosticați și asigurarea accesului acestor pacienți la suport social și emoțional.

În funcție de localizarea cancerului, cea mai mare creștere a riscului a fost observată în cancerul pancreatic și cancerul pulmonar. Riscul de sinucidere a crescut, de asemenea, semnificativ după un diagnostic de cancer colorectal, dar riscul decesului suicidar nu a crescut semnificativ în urma diagnosticării cancerului de sân și de prostată. Atât cancerul cât și sinuciderea sunt principalele cauze ale decesului și prezintă o provocare majoră în materie de sănătate publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel