Cancerul de colon, favorizat de două gene cu rol în arderea grăsimilor

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Două gene care par să ajute celulele stem din intestin să ardă grăsimea pot juca un rol în cancerul de colon, potrivit unui studiu Rutgers.

Un studiu, publicat în revista Gastroenterology descrie o nouă legătură între modul în care celulele consumă grăsime și modul în care genele reglează comportamentul celulelor stem în intestinele șoarecilor.

"Acest lucru este important pentru că oamenii de știință au arătat că atunci când există prea multă grăsime în intestin numărul de celule stem crește, stimulând sensibilitatea la cancerul de colon", a declarat autorul senior Michael Verzi, profesor asociat la Departamentul de genetică din Școala de Arte și Științe la Rutgers University-New Brunswick. Verzi este, de asemenea, un membru în programul de cercetare a instabilității genetice și a cancerului de la Rutgers Cancer Institute din New Jersey.

Legătura cu cancerul de colon 

Oamenii pierd în mod natural milioane de celule intestinale zilnic, la fel cum pierd celulele pielii. Celulele stem intestinale suferă o reînnoire constantă și alimentează reînnoirea continuă a mucoasei intestinului, dar alterarea funcțiilor celulelor stem poate duce la cancer de colon, arată Medicalxpress.

Cancerul colorectal (al colonului sau rectului) este al treilea cel mai frecvent cancer diagnosticat atât la bărbați, cât și la femei din Statele Unite. Se estimează că 101.420 de americani vor fi diagnosticați cu cancer de colon în acest an, potrivit American Cancer Society.

Studii recente au arătat că celulele stem intestinale pot crește la animale pe o dietă „occidentală” cu un conținut ridicat de grăsimi, ceea ce explică un risc crescut de cancer cauzat de o astfel de dietă.

Echipa Rutgers a descoperit recent că două gene (HNF4A și HNF4G) lucrează împreună pentru afavoriza  funcția corectă a mucoasei intestinale. În noul studiu, ei au descoperit că șoarecii au pierdut celulele stem intestinale atunci când aceste gene au fost inactivate, confirmându-le importanța. Oamenii de știință din Rutgers cred că genele ajută celulele stem să ardă grăsime, oferindu-le energie.

Pe viitor, cercetătorii speră să investigheze în continuare dacă cele două gene modifică numărul de celule stem și riscul de cancer în timpul unei diete bogate în grăsimi, a spus Verzi, care este, de asemenea, un membru al Rutgers Center pentru Lipid Research.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel