Cancerul de pancres, explicat pe înțeles de medicii de la Spitalul Militar București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cancerul pancreatic
Cancerul pancreatic

Cercetătorii nu știu încă de ce apare cancerul de pancreas.

Medicii Spitalului Militar din București susțin, pe site-ul unității medicale, că cancerul pancreatic apare ca urmare a mutațiilor celulare la nivelul pancreasului. Aceste celule afectate se înmulțesc enorm și astfel apar tumorile. Celule bolnave pot migra, prin sânge sau limfă, și pot produce metastaze.

”Cauzele cancerului de pancreas nu sunt cunoscute până la această oră, însă există situații care cresc riscul acestei afecțiuni grave. Moștenirea genetică este importantă, un procent de până la 10 dintre pacienții cu cancer de pancreas având rude apropiate care s-au confruntat cu această problemă gravă de sănătate. Fumatul este, de asemenea, un alt factor important de risc, alături de obezitate și diabet. Printre situațiile care favorizează riscul de cancer pancreatic se numără consumul excesiv de carne roșie și afumături, la fel și existența unui episod de pancreatită în antecedent”, explică specialiștii Spitalului Militar București.

Potrivit acestora, în stadiile incipiente, cancerul de pancreas are simptome. Când lucrurile se agravează apare scăderea rapidă în greutate, îngălbenirea pielii, stare de rău, senzația de vomă, dureri abdominale, creșterea în dimensiuni a ganglionilor și modificări de culoare ale urinei și materiilor fecale (urină închisă la culoare, materii fecale deschise la culoare).

Mai multe informații despre acest tip de cancer puteți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel