Cancerul de prostată și speranța de viață. Prof dr Petrișor Geavlete: În Europa este de peste 80 de ani, la noi - 73 de ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
EXCLUSIV
Celule
Celule

Profesorul Petrișor Geavlete a fost invitatul ediției de luni, 6 decembrie, al emisiunii Academia de Sănătate.

Invitatul de luni, 6 decembrie, al emisiunii Academia de Sănătate, realizată de profesorul Irinel Popescu este profesorul și medicul Petrișor Geavlete de la Spitalul Clinic Sfântul Ioan din București, șeful disciplinei Urologie  la UMF Carol Davila, București.

”Cancerul de prostată este un subiect care reprezintă pâinea caldă a urologului încă de mulți ani, și astăzi, în 2021, aproape la toate congresele europene, americane se dezbat multe aspecte ale cancerului de prostată. Este o mare problemă cancerul de prostată. Implicația socială este uriașă”, afirmă profesorul Petrișor Geavlete, medic primar Urologie și membru în Academia de Științe Medicale.

Potrivit acestuia, o analiză recentă a Societății Europene de Urologie prezintă o statistică îngrijorătoare: milioane de bărbați află în fiecare an că suferă de cancer de prostată.

”În ultima analiză de la Societatea Europeană de Urologie - 1 din 9 bărbați au cancer de prostată. Deci, pe plan mondial este o problemă extraordinară de importantă. Și dacă ne uităm la analiza făcută în luna octombrie - arată că 1,1 milioane de noi diagnostice de cancer de prostată sunt raportate global. Uriaș. Dacă este să evoluăm nu numai la nivel de țară, dar la nivel mondial este o problemă este de importantă”, precizează profesorul Petrișor Geavlete.

Față de alte tipuri de cancer - subliniază invitatul emisiunii Academia de Sănătate - cancerul de prostată este, de obicei, cu evoluție lentă. De aceea, studiile despre această afecțiune se întind pe ani întregi. ”Adevăratele studii în cazul cancerului de prostată au 10-15-20-25-30 de ani. Adevărat impresionant”, zice Petrișor Geavlete.

Un alt aspect important când vine vorba de cancer de prostată - și toate studiile arată asta, susține prof dr Petrișor Geavlete - este speranța de viață. ”În Europa este peste 80 de ani, în Italia, Germania, Franța. La noi, 73 de ani”, adaugă invitatul emisiunii Academia de Sănătate de luni, 6 decembrie. 

Despre schimbările apărute în tratamentul cancerului de prostată, prof dr Petrișor Geavlete vorbește în video-ul de mai jos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel