Cancerul de sân oprit cu nuci. Câte trebuie să consumi, studiu medical

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta cu nuci scade hipertensiunea arterială
Dieta cu nuci scade hipertensiunea arterială

Noi cercetări arată că creșterea și metastazarea în cancerul de sân poate fi oprită dacă femeile afectate consumă o anumită candidate de nuci. Cercetătorii cred că nucile ar putea împiedica apariția afecțiunii oncologice, arată un studiu medical publicat în revista Nutrition Research. 

Condusă de dr. W. Elaine Hardman, doctor în științe medicale și profesor la Departamentul de Știinte Biomedicale de la Facultatea de Medicină Joan C. Edwards a Universității Marshall, o echipă d ecercetători a constatat că un consum de 56,6 de grame (2 ounces) de nuci pe zi, timp de aproximativ două săptămâni, modifică semnificativ expresia genelor în cancerele de sân diagnosticate. Acest studiu pilot, cu două faze clinice, este ultimul dintr-o serie de studii conexe de la Universitatea Marshall legate de efectele pe care nucile le au asupra creșteriitumorilor, supraviețuirii acestora și dezvoltării de metastaze în cancerul de sân. Lucrarea este descrisă într-o lucrare publicată în 10 martie publicată în revista Nutrition Research.

Încetinesc creșterea unui cancer la sân

„Consumul de nuci a încetinit creșterea cancerului de sân și / sau a redus riscul de cancer mamar la șoareci", a spus Hardman. „Bazându-ne pe această cercetare, echipa noastră a emis ipoteza că un consumul de nuci ar modifica expresia genelor în cancerul de sân confirmat patologic de femei într-o direcție care să scadă creșterea cancerului mamar și supraviețuirea acestuia".

În acest prim studiu clinic, femeile cu noduli la sân suficient de ari pentru cercetări și biopsii patologice au fost recrutate și randomizate în două grupuri: unul care a consumat nucă și unul de control. Imediat după realizarea biopsiilor, femeile din grupul cu nuci au început să consume 56,6 grame de nuci pe zi până la intervenția chirurgicală de urmărire. Analizele patologice au confirmat că nodulii au fost cancer de sân la toate femeile care au fost incluse în studiu. La intervenția chirurgicală, aproximativ două săptămâni după biopsie, au fost prelevate specimene suplimentare din cancerele de sân.

Nucile promovează moartea celulelor cancerigene

Modificările expresiei genei în specimenul chirurgical în comparație cu valoarea inițială au fost determinate individual la fiecare femeie din cele două grupuri: cel care a consumat nuci (n = 5) și cel de control (n = 5). Analiza expresiei de secvențiere a ARN a arătat că expresia a 456 de gene identificate a fost semnificativ modificată în tumori din cauza consumului de nuci. Ingeniozitatea modalității de analiză a evidențiat activarea căilor care promovează apoptoza și adeziunea celulară și inhibarea căilor care promovează proliferarea și migrarea celulelor.

„Aceste rezultate susțin ipoteza că, la om, consumul de nuci ar putea suprima creșterea și supraviețuirea cancerului de sân", a spus Hardman. „Cercetări suplimentare printr-un studiu la scară mai mare ar fi necesare pentru a confirma clinic faptul că un consumul de nuci, de fapt, reduce riscul de cancer de sân sau reapariția cancerului de sân".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel