Cancerul, legat de dietă. Vezi ce reduce riscul

Angela Sabău / 27 Martie 2019 / 14:55
Dieta de tip mediteranean   FOTO: pexels.com
Dieta de tip mediteranean FOTO: pexels.com

Cancerul este tot mai adesea legat de dietă, după cum arată mai toate studiile. Dieta și stilul de viață sunt factori cu rol important în dezvoltarea afecțiunii.

Există o dietă specifică de prevenire a cancerului, care vă poate ajuta să reduceți riscul general al acestei maladii, potrivit unui studiu publicat în Cancer Research, citat de Harvard Medical School.

Dieta din cadrul World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research (WCRF/AICR) subliniază o dietă bazată pe plante, bogată în cereale integrale, legume, fructe și leguminoase cum ar fi fasolea și lintea, cu limitarea consumulu de carne roșie la maxim 500 g pe săptămână și un accent puternic pe eliminarea tuturor alimentelor procesate, a băuturilor îndulcite cu zahăr și a alcoolului.

 

Cercetătorii au studiat asocierea dintre obiceiurile alimentare și de sănătate la aproape 42.000 de persoane fără cancer, cu vârsta de peste 40 de ani, pe o perioadă de opt ani.

La fiecare șase luni, oamenii au completat trei tabele în care au înregistrat toate alimentele și băuturile pe care le-au consumat pe parcursul unei perioade de 24 de ore, notând mărimea porțiilor, ora mesei și situația - de exemplu, dacă au mâncat singur sau cu alții, sau în timp ce citeau sau se uitau la TV.

Cercetătorii au comparat apoi înregistrările cu mai multe planuri de nutriție stabilite și au descoperit că persoanele care au urmat foarte mult dieta WCRF/AICR au avut cu 12% mai mic riscul de cancer de toate felurile.

Dieta pare să fie în special protectivă împotriva anumitor forme de cancer, cum ar fi cancerul de prostată și de colon. Experții au remarcat în mod special că abținerea de la alcool poate juca un rol mai important în prevenirea cancerului decât s-a crezut anterior. Cu cât au consumat mai mult alcool participanții au avut un risc mai mare de a face cancer.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy