Terapia pentru cancerul de prostată, mai puțin eficientă în unele cazuri. Explicațiile medicilor

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancer
Cancer

Există terapii și tratamente pentru diferite tipuri de cancer. De asemenea, cancerul de prostată are diferite tratamente, însă atunci când această afecțiune este combinată cu una cardiacă, unele tratamente se pare că nu mai sunt la fel de utile. 

Dacă ați suferit un atac de cord și intenționați să luați un tratament pentru cancerul de prostată, ar fi bine să cântăriți bine înainte riscurile și beneficiile terapiei de deprivare androgenică (ADT).

ADT scade nivelul de androgeni din organism, pe care cancerul de prostată trebuie să-l crească și să supraviețuiască.

Terapia de deprivare androgenică este de asemenea, utilizată în mod obișnuit în terapia cu radiații și s-a combnația a demonstrat că prelungește rata de supraviețuire la bărbații cu cancer de prostată cu risc nefavorabil, definit drept cancer cu doi sau mai mulți factori cu risc crescut, cum ar fi un nivel PSA cuprins între 10 și 40 ng/ml și scor Gleason de 7 sau mai mare, sau biopsii cu celule canceroase de 50% sau mai mari, scrie Harvard Medical School.

Dar un studiu publicat în The Journal of the American Medical Association sugerează că bărbații care au avut un atac de cord înainte, pot prezenta un  risc crescut de a mai fce unul, dacă acestea suferă atât de radioterapie, cât și ADT.

Rata de supraviețuire, mai redusă la unii pacienți

Cercetătorii au comparat rata de supraviețuire globală și de moartalitate în urma cancerului de prostată, atacului de cord și altor cauze, la un grup de 206 bărbați cu cancer de prostată cu risc nefavorabil. Bărbații au primit fie radiații, fie radiații și șase luni de ADT. Cercetătorii au clasificat, de asemenea, bărbații în subgrupe pe baza altor condiții de sănătate, inclusiv a bolilor de inimă.

După o urmărire de 16 ani, cercetătorii au descoperit că în subgrupul care a suferit un atac de cord anterior, tratamentul cu radiații și ADT a redus rata de supraviețuire de 15 ani la 8%, comparativ cu 20% pentru cei care au fost tratați doar cu radiații.

Aceste constatări sugerează că medicii ar trebui să regândească cum să gestioneze cancerul de prostată la bărbații cunoscuți cu boli de inimă, spune liderul ehipei de cercetare Dr. Anthony D'Amico de la Harvard-affiliated Brigham and Women's Hospital.

Articolul integral poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel