Cancerul de sân. Expunerea la lumină slabă, noaptea, duce la metastază

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancerul mamar face mii de victime anual
Cancerul mamar face mii de victime anual

Cancerul de sân face mai repede metastază din cauza expunerii la lumină slabă pe timp de noapte. Explicația, spun cercetătorii, are legătură cu ritmul circadian și producerea de melatonină.

Expunerea la lumină slabă pe timp de noapte, care este frecvent întâlnită la stilul de viață de astăzi, poate contribui la răspândirea cancerului de sân la oase, au arătat cercetătorii pentru prima dată într-un studiu pe animale, citat de ScienceDaily. Rezultatele studiului vor fi prezentate la Endo 2019, reuniunea anuală a Societății Endocrine din New Orleans, La.

Până în prezent, nimeni nu a raportat că expunerea la lumină slabă în timpul nopții induce intreruperi ale ritmului circadian, care apoi duce la creșterea formării de metastaze ale cancerului mamar, la osoase, a declarat Muralidharan Anbalagan, Ph.D., profesor asistent, Universitatea Tulane Scoala de Medicina din New Orleans, La .

"Acest lucru este important, deoarece multe paciente cu cancer mamar sunt expuse la lumină noaptea, ca urmare a lipsei de somn, a stresului, a excesului de lumină în dormitor de la dispozitivele mobile și alte surse.“

Mai mult de 150.000 de femei din SUA au avut cancer de sân în 2017 care au intrat în metastază sau s-au răspândit în afara sânului, potrivit unei estimări ale Institutului Național al Cancerului. Când cancerul de sân se răspândește, acesta se duce adesea la oase, unde poate provoca dureri severe și oase fragile.

În acest studiu preliminar, finanțat de Louisiana Clinical and Translational Science Center (LACATS), în colaborare cu Louisiana Cancer Research Consortium (LCRC) & Tulane Center for Circadian Biology, cercetătorii au creat un model de de cancer mamar metastatic la șoarece.

Rezulatele cercetării, surprinzătoare 

Aceștia au injectat celulele cancerului de sân uman pozitiv la receptorul de estrogen, care au o tendință scăzută de a crește în oase în tibie sau la nivelul piciorului, la șoareci de sex feminin. La fel ca oamenii, șoarecii utilizați în acest studiu produc semnale puternice noaptea pentru a produce melatonină (hormonul somnului). Aceste semnale de noapte pentru melatonină s-a dovedit că produc acțiuni puternice împotriva cancerului și, de asemenea, favorizează somnul.

Toți șoarecii au fost ținuți în lumină timp de 12 ore în fiecare zi. Un grup de trei șoareci a fost în întuneric în celelalte 12 ore, ceea ce i-a ajutat să producă niveluri ridicate de melatonină endogenă. Un alt grup a petrecut 12 ore în lumină urmată de 12 ore în lumină slabă pe timp de noapte, ceea ce le suprimă producția de melatonină nocturnă.

Lumina slabă a fost de 0,2 lux, care este mai mică decât o lumină de noapte sau o lumină de afișare de la un telefon mobil, potrivit lui Anbalagan.

Imaginile cu raze X au arătat că șoarecii expuși la un ciclu de lumină/lumin slabă au avut tumori mult mai mari și au crescut leziunile osoase, comparativ cu șoarecii ținuți într-un ciclu standard de lumină și întuneric, a raportat el.

„Cercetarea noastră a identificat importanța unui semnal intact circadian pentru a produce melatonină, care produc acțiuni anti-cancer, pentru suprimarea metastazei la os a tumorilor de sân”, a spus Anbalagan.

Scopul final al cercetării lor, a spus el, este de a găsi o modalitate de a inhiba sau suprima progresia metastazelor cancerului mamar la oase.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel