Caniculă: 20 de puncte de prim ajutor, amplasate în București

Angela Sabău |
Data publicării:
Containere anticaniculă au fost montate în 20 de locuri din Capitală. Foto. PMB
Containere anticaniculă au fost montate în 20 de locuri din Capitală. Foto. PMB

Puncte de prim ajutor au fost amplasate în 20 de locuri considerate mai aglomerate din Capitală. Aici sunt medici și asistenți care pot oferi ajutor celor afectați de căldură.

În zonele cele mai aglomerate ale Capitalei sunt amplasate 20 de containere anticaniculă, în aceste zile. Decizia vine după ce Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi peste limita de suportabilitate.

Cele 20 de puncte de prim ajutor sunt dotate de primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, cu trusă medicală completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, dezinfectanți, mănuși și cearceafuri de unică folosință, chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat. Medicii și asistenții medicali din Rețeaua Școlară, coordonată de ASSMB, vor fi acolo pentru cei care au nevoie.

Mihaela Cerbu, medic, Medicină Școlară, a arătat că cele mai multe solicitări sunt pentru măsurarea tensiunii arteriale. „Persoanele care au cerut ajutor au peste 50 de ani, această categorie fiind mai vulnerabilă la temperaturile ridicate. Totuși, am depistat și o tânără cu tulburări de ritm cardiac și i-am recomandat un consult la medicul de familie și la specialist.”

Mihaela Velciu, medic, Universitatea de Agronomie: „Am constatat că afluxul de persoane care cer ajutor este mai mare la orele prânzului. Aș recomanda celor care se știu cu probleme medicale, în măsura în care este posibil, să evite deplasarea în acest interval de timp.”  

Zonele în care se găsesc punctele de prim ajutor sunt: Piața Romană - rond  ASE, Gara de Nord, Piața Victoriei - Muzeul Antipa, Piața Romană – metrou, Parcul Herăstrău, Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu, Piața Iancului, Magazin Bucur Obor, Piața Universității - Spitalul Colțea, Piața Universității – Arhitectură,  Piața Roma - Str. Gabroveni, Piața Muncii, Piața Unirii - Magazin Unirea, Dristor – metrou, Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria, Parcul Carol, Piața Unirii - Bld. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cișmigiu, Eroilor, Grozăvești - Carrefour Orhideea. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel