Cardiologia de la Spitalul Județean Reșița, renovată cu voluntari

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Județean de Urgență Reșița
Spitalul Județean de Urgență Reșița

Secția unui spital din județul Caraș-Severin este reabilitată cu ajutorul a 40 de oameni, jandarmi studenți, voluntari la Crucea Roșie și oameni de rând.

Cardiologie, Reșita. Voluntari de la diverse instituții și organizații, vreo 40 la număr, s-au implicat în renovarea Secției de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa prin campania "Adoptă un salon".

"Aici se întâmplă ceea ce îmi doresc de la începutul mandatului meu, şi anume ca întreaga comunitate să se implice în aceste acţiuni ce vizează în primul rând oamenii din judeţul Caraş-Severin, pacienţii care vin de nevoie la spital. În acest proiect sunt implicate mai multe organizaţii, mai mulţi voluntari. De primul salon se ocupă jandarmii, de cel de-al doilea, cei de la Crucea Roşie, iar de cel de-al treilea, diferiţi voluntari. Eu cred că această acţiune este doar începutul şi că vom continua în acest fel. Vor fi reabilitate trei saloane, pornind de la zugrăveli, curăţarea pardoselilor, mobilier şi eu cred că vor fi saloane etalon, aşa cum ar trebui să arate toate din Spitalul judeţean. Pentru că se ştia de ceva vreme de această campanie, pacienţii au fost mutaţi în alte saloane, astfel încât nu s-au produs sincope", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Waldemar Murgu, citat de Agerpres.

Cardiologie, Reșita: jandarmi, voluntari Crucea Roșie

Printre voluntarii de la instituțiile publice implicați în campanie sunt jandarmi, studenţi de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Mihai Popovici. Acesta din urmă, potrivit sursei citate, a contribuit la lucrările de reabilitare și a donat cea mai mare parte din materialele necesare.

Unii voluntari au donat bani, alții materiale de construcţii sau au lucrat efectiv la renovare. Campania a fost iniţiată de Liliana Gherle din Reșița, care a venit cu o rudă la spital, dar s-a arătat dezamăgită de felul în care arătau saloanele.

"Cred că este o reuşită campania noastră, pentru că, iată, s-a dovedit că oamenii sunt generoşi, sunt solidari şi dispuşi să construiască ceva în comunitatea din care fac parte, în ţara lor. Am fost surprinsă să văd, atunci când am ajuns aici, să văd cel puţin 40 de voluntari, cu dorinţa de a face ceva pentru bolnavi. Acţiunea a fost organizată în Secţia Cardiologie, pentru că inima este cea mai importantă. Când vom termina, vom trece pe Secţia Neurologie. Am văzut ce s-a întâmplat la Mehedinţi şi am luat şi noi exemplul lor", a afirmat iniţiatoarea campaniei, Liliana Gherle, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel