Care este mai bună: sarea fină sau cea grunjoasă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sare în exces
Sare în exces

Sarea fină o folosim, de regulă, la gătit. Cea grunjoasă, la murături. Specialiștii ne spun care dintre cele două sărează mai bine.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune, într-o postare din proiectul său, Știință cu sare și piper, că sarea fină sărează mai bine decât cea grunjoasă. 

”#Știați că

O lingură de sare fină este mai densă și poate fi de 2-3 ori mai sărată decât o lingură de sare grunjoasă? Iată de ce are sens să măsurăm sarea după greutate mai curând decât după volum”, spune Dan Vodnar.

Însă, sare are și o serie de utilizări casnice extrem de utile, la care puțini se gândesc. Beneficiile nebănuite ale sării:

* Dincolo de utilizarea gastronomică, sarea poate fi un aliat de nădejde în curățarea casei. Sarea nu conține substanțe chimice, dar are proprietăți dezinfectante incredibile. Pentru curățarea podelelor, poți adăuga o jumătate de cană de sare în apa pe care o folosești. Plăcile ceramice nu se vor mai murdări atât de repede, iar pardoselile vor fi mai strălucitoare.

* Ține furnicile departe de casă - pentru a alunga furnicile, presară sare pe pervazurile ferestrelor sau pe orice altă suprafață invadată de furnici. 

* Dacă ai tacâmuri de argint și ustensile de cupru, sarea le menține curate. Amestecă puțină sare cu oțet și freacă tacâmurile cu această pastă, care va dizolva petele și murdăria.

* Dacă grăsimea s-a adunat în chiuvetă, pune sare într-o oală cu apă fierbinte și toarnă în chiuvetă. Sarea va topi grăsimea care înfundă scurgerea de la chiuvetă.

* Dacă rufele sau covorul au fost pătate cu vin sau alimente, înmoaie o cârpă în apă sărată și freacă zona pătată până când își recapătă strălucirea de odinioară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel