Care este mai bună: sarea fină sau cea grunjoasă

Adisa Codruț / 29 iul 2021 / 21:48

Sarea fină o folosim, de regulă, la gătit. Cea grunjoasă, la murături. Specialiștii ne spun care dintre cele două sărează mai bine.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune, într-o postare din proiectul său, Știință cu sare și piper, că sarea fină sărează mai bine decât cea grunjoasă. 

”#Știați că

O lingură de sare fină este mai densă și poate fi de 2-3 ori mai sărată decât o lingură de sare grunjoasă? Iată de ce are sens să măsurăm sarea după greutate mai curând decât după volum”, spune Dan Vodnar.

Însă, sare are și o serie de utilizări casnice extrem de utile, la care puțini se gândesc. Beneficiile nebănuite ale sării:

* Dincolo de utilizarea gastronomică, sarea poate fi un aliat de nădejde în curățarea casei. Sarea nu conține substanțe chimice, dar are proprietăți dezinfectante incredibile. Pentru curățarea podelelor, poți adăuga o jumătate de cană de sare în apa pe care o folosești. Plăcile ceramice nu se vor mai murdări atât de repede, iar pardoselile vor fi mai strălucitoare.

* Ține furnicile departe de casă - pentru a alunga furnicile, presară sare pe pervazurile ferestrelor sau pe orice altă suprafață invadată de furnici. 

* Dacă ai tacâmuri de argint și ustensile de cupru, sarea le menține curate. Amestecă puțină sare cu oțet și freacă tacâmurile cu această pastă, care va dizolva petele și murdăria.

* Dacă grăsimea s-a adunat în chiuvetă, pune sare într-o oală cu apă fierbinte și toarnă în chiuvetă. Sarea va topi grăsimea care înfundă scurgerea de la chiuvetă.

* Dacă rufele sau covorul au fost pătate cu vin sau alimente, înmoaie o cârpă în apă sărată și freacă zona pătată până când își recapătă strălucirea de odinioară. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy